Väsymystä ilmassa

Uusi rytmimme, kuuden aamut ja aikaiset nukkumaanmenot ovat asettuneet taloksi meille. Nyt on tätä tehty kuukausi, ja totuttu, vaikka voisivathan ne aamut toki tuntia myöhemminkin alkaa. Koska työmatkani on pitkä, ei voi herätä myöhemminkään.

Rva on parin kuluneen viikon aikana nukahtanut kerran bussiin (en onneksi ajanut pysäkkini ohi) ja useamman kerran sohvalle illalla. Luen siis illalla ennen nukkumaanmenoa sohvalla, etten herättäisi Touhia, joka nukkuu yhä kanssani samassa huoneessa.

Uudesta menevästä rytmistämme huolimatta rva:n väsymys on pääasiassa ollut hyvää väsymystä. On ihanaa, kun nukahtaa illalla helposti ja olo on unelias. Oikeastaan erillistä rauhoittumista ei ole illalla tarvinnut, kun joinakin päivinä voisi nukahtaa jo puoli seitsemältä :D

Unettomuutta paljon elämässäni kokeneena osaan arvostaa sitä, ettei illalla nukahtamista tarvitse erikseen ajatella. Vaikka tilanne ei olisi pysyvä, olen iloinen, että nukun nyt hyvin.

Lapsistani Touhi on ollut viime aikoina erityisen väsynyt. Hänhän aloitti kuukausi sitten päiväkodin, ja heti kylmiltään täysipäiväisenä. Kuten Naakkakin aikoinaan, on Touhi usein päiväkodin jälkeen todella väsynyt.

Yksivuotiaan Naakan päiväkotipäivät olivat lyhyempiä kuin Touhin, silti hän meni aina nukkumaan päiväkodin jälkeen, jotta jaksoi loppuillan. Touhilla ei tätäkään mahdollisuutta ole, kun kotiin tullaan vasta viiden aikoihin, jolloin häntä ei enää voi laittaa nukkumaan.

Touhin väsymys on huutoa, kiukkua ja karjuntaa. Siihen auttaa, kun ohjaa hänet kotiin tultua katsomaan lempiohjelmaa (Palomies Sami) ja taikomalla jostain päivällistä mahdollisimman nopeasti. Yöunille käydessä hän nukahtaa välittömästi.

Naakka on oma pirteä itsensä, vaikka molemmat lapset ponkaisevat yleensä sängystä ylös kuudelta. He saisivat nukkua seitsemään. Rva:lla puolestaan on vaikeuksia osoittaa sosiaalisia kykyjään aamuisin, joskin se onnistuu, kun puoli litraa kahvia on naamarissa.

Naakalla menee muutenkin hyvin - hän on sulautunut päiväkotiin mukavasti, vaikka ryhmä kesän aikana vaihtuikin. Uudet kuviot ovat pitäneet hänet kiireisenä, eikä hän ole maininnut sanallakaan harmistusta, ettei päässyt koululle eskarin puolelle vanhojen ystäviensä kanssa.

Vapaa-ajalla hän tapaa eskarin puolelle siirtynyttä ystäväänsä, molemmat harrastavat balettia kerran viikossa. Baletti pyörii mielessä aiempaa enemmän, Naakka haluaa välillä katsoa Youtubesta balettivideioita, ja kun ne soivat taustalla, tuntee rva:kin itsensä hitusen korkeakulttuuria harrastavaksi.

Touhin tavoin Naakkakin on alkanut nukahtaa illalla 20.30 mennessä, mikä helpottaa rva;ta, jonka täytyy myös mennä nykyään aikaisin nukkumaan.

PS: Vaikka nukahdankin nykyään iltalukemisen varhaisessa vaiheessa, uskaltauduin silti varaamaan kaksi teosta, jotka ovat kiinnostaneet minua pitkään: Raisa Cacciatoren "Pelastakaa pojat" muun muassa siksi,  koska minulla on nyt poika ja oikeanpuoleinen dekkari siksi, etten pääse irti Millenium-trilogiasta ja sen jatko-osista.


PPS: Bloggailen täällä oikein väsyneenä, mutta kohta täytyisi ruveta pakkaamaan, sillä olen lähdössä lapsuudenystäväni kanssa mökille viikonlopuksi. Lähden huomenna aamulla ja palaan sunnuntai-iltana takaisin. Jee!

PPPS: Kirppis loppui tänään, ja olen kyllä huojentunut, vaikka hyvin meni. Jos työtunteja ei laske, saldo oli ihan hyvä ;)

Kommentit

  1. Tosi hienoa että mukautuminen uuteen rytmiin on sujunut! Noista Youtube -videoista sen verran, että vaikka muuten olen pahasti pudonnut kehityksen kärryiltä, viime vuosina olen yhä enemmän todennut Youtuben todella käteväksi nimenomaan oppimisen kannalta! Toki kirjoja voi aina hyödyntää, mutta kyseen ollessa liikkeestä on aivan eri juttu nähdä liike videolla kuin kuvasarjana kirjan sivuilla! Toivon kuitenkin että kirjat pysyvät, ja luulen että näin "oppimateriaaleina" nettivideot ja kirjat voivat todella hyvin täydentää toisiaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu