Jazzia ja sirkushuveja

Syyslomaani on mahtunut kaikenlaista. Se myös on tuntunut menevän hujauksessa ohi, mutta ehkäpä mukaan on mahtunut myös lepoa (ja toki muutama alakuloisempi hetki, kun minulla oli yhtäkkiä aikaa pohtia elämäni epäkohtia, huh).

Eräs hauska asia loman alkumetreiltä oli käynti jazzia kuuntelemassa ystäväni kanssa. Meillä molemmilla on taustalla musiikkiharrastusta, vaikka kumpikaan meistä ei kerkeä tällä hetkellä harrastamaan aktiivisesti.

Täytyy myöntää, etten ole harrastanut minkäänlaisia clubi-iltoja ollenkaan. Oikeastaan en edes tiedä, mitä sellainen on. Nyt käsitä, että siihen liittyy usein live-musiikin kuuleminen :D Toinen tuntematon osa-alue on sitten tuo jazz.

Silti, musiikin kuuleminen livenä on tosi hauskaa. Esiintyvä big band koostui nopean googlailun jälkeen musiikin ammattilaisista - paikalleni näkyivät muuten parhaiten piano ja kontrabasso. 

Selvisi myös, että taidan tällä hetkellä tykätä nopeammista jazzkappaleista enemmän kuin hitaista. Tunnelma oli hauska, vaikka paikan ikäjakauma koostui sillä kertaa  minua ja ystävääni noin 35 vuotta vanhemmista kuulijoista ;) 

Tästä jäi hyvä fiilis! Taidan käyttää useamminkin vapaa-iltojani livemusiikin parissa! Lyhyt oppitunti jazzista ohjasi minut kuuntelemaan sooloja erittäin tarkasti ja taputtamaan niiden päätyttyä. 



Tiistai-iltana kävimme sirkuksessa Naakan ja exän kanssa. Olen ollut sirkuksessa viimeksi lapsena, ja sanoisin nyt, että ainoa miinus huonoselkäiselle olivat hemmetin huonot penkit, joihin on ymmärrettävästi hankala vaikuttaa.

Jongleerausta, josta eniten tykkään, oli suhteellisen vähän, mutta kaikkea muuta kivaa sitäkin enemmän. Akrobaattiesitykset olivat huikeita - erityisesti kolumbialainen ryhmä, joka teki vaikka mitä muodostelmia ylätrapetsilla ilman turvaköysiä.

Naakka kikatti eniten hassuille esityksille kuten hassulle lintunukelle ja pellelle. Hän tykkäsi myös jutuista, joihin yleisö sai osallistua. Esitys olisi Naakan kannalta voinut loppua esim. puoli tuntia aiemmin. Tytsy jaksoi kuitenkin hyvin loppuun asti.


PS. Kiitokset H:lle mainiosta Jazz-illasta! Mennään pian uudestaan!

PPS. Taidanpa taas hankkia jongleerauspallot - tai pyöritellä pystyviikatut sukkani uudelleen palloiksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe