Kadonnut kunto, matkavalmisteluita ja uusi tukka

Rva on hiljalleen alkanut metsästää kadonnutta kuntoaan pitkän liikkumattoman tauon jälkeen. Pohtiessaan asiaa rva on huomannut olevansa fyysisesti aika puhki. Niskan kanssa on myös ollut enemmän kipupäiviä kuin yleensä.

Miksi rva ei sitten ole liikkunut? Kyllä se vain on niin, että neljä peräkkäistä rajua tautia perheessämme viimeisen kahden kuukauden aikana ovat vaatineet veronsa - rva ei ole joko päässyt sairaiden lasten kanssa liikkeelle tai ei ole itse ollut kunnossa.

Se näkyy nyt vähintäänkin kävelyvauhdissa ja selän liikkuvuudessa. Rva on vasta nyt alkanut saada normaaleja kävelymääriään pikkuhiljaa kiinni. Tällä viikolla on ollut energiaa myös aloittaa selän liikkuvuusharjoitukset uudelleen.

Kiirettä on pitänyt niin työmaalla kuin muutenkin. Jotenkin se kevät tulee rytinällä, ja tänään rva:lla oli lenkkarit jalassa ensimmäistä kertaa! Tuntui kyllä vapauttavalta ja kannoin siten mukanani edes jotakin sporttista ;)

Tänään rva:lla oli sen verran poikkeusohjelmaa, että kävin ystäväni kanssa tekemässä hakemuksen Venäjän turistiviisumia varten. Kyseessä on ensimmäinen matkani, johon tarvitsee viisumia. Kuuleman mukaan naapurimaamme viisumi on kuitenkin byrokratialtaan helpoimmasta päästä...

Rva onnistui toki toheloimaan siinäkin, ja täytti toisen lomakkeista kahteen kertaan. Viisumien pitäisi olla valmiina noin viikossa, jolloin ne ehtii mukavasti vielä korjata, mikäli virheitä löytyy.

Nyt rva:lla ja matkakumppanilla on junaliput, hotellivaraus ja viisumihakemukset vetämässä. Suurin osa byrokratiasta alkaa siis olla hoidossa, ja varsinainen matkasuunnittelu voi alkaa. On kyllä mukavaa päästä Pietariin!

Eilenkin oli ohjelmaa töiden jälkeen: käytin Naakan kampaajalla! Hänellä on ollut pitkä tukka nyt parisen vuotta. Tukka on ainakin tällä hetkellä laadultaan takkuuntuvaa, ja lisäksi neidillä on tapana pureskella tukkaansa.

Vaikka Naakalla on ollut mukavaa pitkätukkaisena, kaikella on aikansa. Kun aloite lyhyemmän tukan leikkaamiseen tuli viimeinkin Naakalta itseltään, rva varasi ajan välittömästi. Kampaaja oli sama tuttu kuin ennenkin.

Oli hauskaa kuunnella sivusta, kun supliikki tyttäreni jutteli kampaajan kanssa niitä näitä ja teki kysymyksiä tukanleikkuusta. Voi sitä iloa, kun tytsy katsoi peilistä valmista lopputulosta - se oli Naakan mielestä ihana! Ihana se oli rva:nkin mielestä.


PS. Kohta pitäisi varmaankin tehdä vaalikone ja valita ehdokas - rva:lla on suuntaa-antava ajatus, mutta ehdokas ei ole vielä selvillä.

PPS. Kaikki ovat edelleen, ihme kyllä, terveinä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu