torstai 6. elokuuta 2020

Opiskelu ja selkä

Taas tuli takapakkia selän ja niskan kanssa...se oli kyllä odotettua, olenhan jo opiskellut tämän viikon. Viikkoon kuuluu kaksi luentoa (jälkimmäinen tänään) ja paljon lukemista. Olen tehnyt samat joogaliikkeet kuin aiemminkin sekä kävellyt paljon...ei auta.

Kun kropan kanssa menee hyvin, unohdan yleensä ongelmat. Se, kun menee hyvin, on yleensä pisimmillään kolmen viikon jakso, kuten nyt oli. Kun paikallaan oloa, erityisesti istumista tulee enemmän, ongelmat alkavat taas.

Tämä on henkisesti raskasta ja raivostuttavaa - minulla oli eilen illalla jopa huimausoireita, kun niska ja kaula pamahtivat lukkoon. Täytyy ponnistella, jotta pystyisin henkisesti keskittymään muihin asioihin kuin kipuun. 

Opiskelu on ollut taas ihan mukavaa. Meneillään oleva kurssi on projektikurssi ja jälleen intensiivikurssi, mutta nyt kun en ole töissä, aikaa opiskelulle on enemmän.

Aloin pohtia, onko vanhanaikaisia luentokursseja enää olemassakaan? Muistikuvani kertovat, että olin aiemmin opiskellessani valtavan hyvien luennoitsijoiden luennoilla. Nykyään teoria ja tausta tuntuvat olevan oman lukemisen varassa (toki luenkin), mikä ei ole mielestäni ollenkaan sama asia kuin opetus.

Tiedän, että nykyään on toisin kuin ennen, mutta olen itse kuuntelemalla oppija ja tykkään paneutua teorioihin, vaikka teen käytännön harjoituksetkin. Tämä on toki myös mielipidekysymys ja kuten jo mainitsin, aika on toinen kuin nyt.

Meillä on tällä viikolla ollut kaikenlaista puuhaa - huipentuma oli ehkä, että annoimme Naakan kanssa haastattelun erääseen mediaan :D Emme ole minkäänlaisia julkisuuden henkilöitä, joten meillä ei ole kokemusta tällaisesta. 

Suostuimme kuitenkin haastatteluun mielellämme, koska siitä jää Naakalle mukava muisto ja samalla voimme viedä hyvää asiaa eteenpäin. Se oli myös hyvää harjoitusta niin Naakalle kuin Rva:llekin, mukavuusalueen ulkopuolella on joskus hyvä olla.

Muita tämän viikon tapahtumia ovat olleet Touhin uusi päiväkotiryhmä - saman päiväkodin sisällä kuitenkin. Homma lähti sujumaan hyvin. Touhi on seilannut ryhmästä toiseen ennenkin - hän on ilmeisesti helppo siirtyjä, eli poika sopeutuu hyvin eri porukoihin. 

PS. Selkäliikkeet jatkuvat tänäänkin, josko pientä edistystä tulisi takapakista huolimatta.

PPS. Nyt ei todellakaan ole ollut paras palstakesä. Tässä on eräs viime viikon saalis: salaattia, lehtikaalia, perunoita, tilliä ja mansikoita. Tällä viikolla ei ole tullut tällaisia määriä juuri mistään, paitsi että salaatti näyttää menestyvän tänä kesänä melkein parhaiten. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...