Sopeutuminen alkavaan kesään ja atsaleat

Rva:n aivot sopeutuvat näemmä muutoksiin hitaasti - yksi tällainen muutos on kesä. Tällä hetkellä kesä näkyy monella tavalla (siis muutenkin kuin ikkunasta ulos katsomalla). Ensinnäkin, Naakka jäi elämänsä ensimmäiselle kesälomalle - siis koulusta.

Ihan täysin lomavaihteelle emme kuitenkaan vielä siirtyneet - Naakka on kesäleirillä (päiväleiri) tämän viikon. Alun hankaluuksien jälkeen hän sopeutui leirielämään, ja nyt hän viihtyy niin hyvin, että leirille piti lähteä niin aikaisin kuin mahdollista.

Koululaisten päiväleirit ovat uusi juttu rva:lle, kun vasta ensimmäinen lapsi kypsyi nyt leiri-ikään. Tavallaan leiri vaikuttaa pitkältä iltapäiväkerholta, eli siellä on toimintaa, kavereita, ohjaajat ja pari ruokailua. 

Mielestäni on upeaa, että tällaista kesätoimintaa järjestetään. Ensinnäkin, kerkeän itse tehdä tiettyjä aikuisten juttuja valmiiksi ennen kuin lapset ovat kokopäiväisesti hoidettavinani, ja toiseksi, lapsikin saa pehmeän alun lomalle.

Miksi sitten pehmeä alku lomalle? Koska Naakkasen luonteen ominaisuuksiin kuuluu hidas sopeutuminen muutoksiin. Voisi luulla, että kesäloma olisi heti "jee", mutta Naakalla on tapana säikähtää muutoksia elämänrytmissä niin, että vähän aikaa kaikki on vaikeaa.

Eli, viime viikolla koulun lopettaminen oli vaikeaa, tällä viikolla kesän aloittaminen. "Kyllä äiti oman lapsensa tuntee" - on mielestäni yliarvostettu lause. Itsestäni tuntuu, että lapsen luonne näyttää aina uusia piirteitä, kun elämässä mennään eteenpäin ja tilanteet vaihtuvat. Yhtä oppimista kaikki, ei ainakaan tule tylsää.

Koska viime ajat ovat olleet poikkeuksellisia, 30 päivän joogahaasteeni on hieman venynyt. Nyt on joka tapauksessa enää kolme päivää jäljellä. En varmaankaan aloita uutta haastetta aivan heti. Tuntuu, että nyt täytyisi etsiä harjoituksia, joissa venytellään paljon. Muuten en saa oikeaa lonkkaani millään toimimaan.

Puutarhapalstalla on menossa voimakas kasvukausi. Vein sinne viimeisen maissintaimen, joka ei näköjään tykännyt siirtämisestä. Katsotaan, tuottaako yksikään maisssi yhtään mitään tänä vuonna. Kitkemistä on ollut hirveästi, samoin nurmikon leikkaamista.

Tämän viikon kukkijoita ovat mansikat, pensasmustikat ja atsaleat. Atsalea ei kukkinutkaan vielä viime vuonna, joten kukat ovat iloinen yllätys. Katsotaan, tuleeko muihin kasveihin kukkia tänä vuonna - pionissa ei ole edelleenkään nuppuja. 

PS. Kaupunkihan päätti kaikessa tyhmyydessään lopettaa leikkipuistotoiminnan kokonaan alueeltamme täksi kesäksi - leiri on siis muun tahon järjestämä.

PPS. Yritän itsekin sopeutua kesän alkamiseen - tänään pitäisi sopeutua Naakan pienten synttärijuhlien järkkäämiseen.

PPPS. Olen edelleenkin toiveikas kyvystäni tehdä joogaharjoituksia säännöllisesti. Katsotaan, mihin rahkeeni riittävät.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe