perjantai 3. syyskuuta 2021

Maski maapallolla, "Muu" ja muita uutuuksia

Minulla on viime päivinä ollut monta hauskaa keskustelua kuopukseni kanssa. 5-vuotias tietää jo yllättävän paljon maailmasta, ja viisivuotiaani osaa hauskasti ilmaista melko abstraktejakin asioita. 

Katselimme yhtenä iltana karttakirjaa, joka on jo kymmenisen vuotta vanha painos. Touhi tarkasteli maapallon kuvaa ja totesi, että nykykartassa maapallolla olisi varmasti maski, jotta hän ei vahingossa tartuttaisi kuulle koronavirusta.

Ihastelin Touhin oivallusta, ja jäin myös miettimään, millainen sukupolvi näistä koronan keskellä kasvaneista pienistä lapsista tulee...entä millainen silloin on maailma, jossa he esimerkiksi nuorina aikuisina elävät. 

Touhi tykkäsi kovasti jalkapallosta, joka alkoi tällä viikolla. Eilen hän jopa sanoi, ettei aio enää mennä päiväkotiin vaan pelata vain jalkapalloa joka päivä. Tämä ei ihan heti onnistu ;) , mutta onneksi jalkapalloharjoitukset olivat Touhille mieluisat.

Naakkaa ei loppujen lopuksi partio kiinnostanut, joten hän päätti skipata sen tänä vuonna. Tämä oli mielestäni oikea ratkaisu Naakkaselle, joka tarvitsee melko paljon väljyyttä arkeensa koulunkäynnin vastapainoksi.

Minä en ole keksinyt opiskelun lisäksi uutta "erikoisharrastusta" arkeeni, paitsi Naakan opiskeleman vieraan kielen opettelun sekä satunnaisen origamien (helppojen) taittelun. Elämä on oikein sisällökästä jo valmiiksi!

Minulla itselläni on takana oikein tiivis viikko opiskelujen alkamisen vuoksi. Olen luultavasti vanhin opiskelijoista :D , mutta en onneksi niin dramaattisesti kuin alkuun oletin. 

Alkuinfot on nyt käyty, ja luentojakin on oikein tiiviisti vähintään yksi joka päivä. Luulen, että annan nyt itseni pääasiassa tasoittua ja teen vain alkuviikon läksyt. 

Lasten kanssa aion seuraavaksi (kun palautuvat ensin kotiin) katsoa eilen aloittamamme Beethoven-leffan loppuun. Pääasiallinen katselukumppani on Naakka, jolle luen tekstitykset. Naakka tykkäsi ainakin leffan alkupuolesta (koska kyseessä on koiraleffa), ja luulen että hän haluaa katsoa leffan loppuun, kun tulee koulusta. Suurempia suunnitelmia meillä ei tälle illalle ole.

PS. Ai niin, otsikon "Muu"! Touhi on oppinut kirjoittamaan oman nimensä ja tykkää lisäksi kirjoittaa sanan "Muu", vaikka ei varsinaisesti vielä osaa lukea tai kirjoittaakaan...paitsi sanan "Muu" :) 

PPS Tämän kuvan otti Naakka kesämatkallamme hiukan ennen hetkeä, jolloin ajoimme serpentiinitiellä pilven sisälle. Kuvauksellisesti tuntuu, että olemme juuri nyt siellä, siis alkusyksyssä, jota me kaikki vähän jännitimme kesän aikana. Kuten matkallakin, kaikki menee varmasti hyvin nytkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kahden aikakauden opiskelija

Suuri tavoitteeni oman tulevaisuuteni suhteen on tällä hetkellä "loppukoulutuksen" hankkiminen ammattiin, jossa toivon voivani työ...