perjantai 16. syyskuuta 2022

Kuulumisia

Aikaa on vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta ja syksyinen sää on todella ehtinyt alkaa. Näin perjantai-iltana ulkona on jo melkein pimeää. Koko perhe on kotosalla. Pelasin jopa tänään Switchillä :D , ja vieläpä Lego Star Warsia.

Gerbiilien kanssa on tapahtunut vuodessa melko ratkaiseva muutos: niitä pystyy ottamaan kiinni (siis ei jahdata huvikseen), ja nyt onnistuimme nappaamaan ensimmäisen kuvan tilanteesta, uhrina Puolukka, joukon vanhin.

Akvaariosta - nyt sähkön hinnan noustessa olen pohtinut akvaarioharrastustani. Kyllähän se sähköä kuluttaa. Valot ovat päällä 12 tuntia päivässä tropiikin tapaan ja ulkosuodatin hurisee koko ajan. Tavallaan koko jutusta olisi kai viisasta luopua, mutta en oikein osaa olla ilman, jos ei ole ihan pakko.

Ajattelin aloittaa sähkönkulutustietoisuuteni hieman maltillisemmin - hankin ledivalot, jolloin sähkönkulutuksen pitäisi kaiken järjen mukaan vähentyä. Toki yleisilme kaipaisi lisäksi jotakin kaunissävyistä tetraparvea, mutta katsotaan nyt.

Pilates innostaa vielä - ajankohta sunnuntai-iltaisin on yksinkertaisesti niin toimiva. Olen myös huomaavinani, että olen pääsemässä pikkuhiljaa sisään liikkeisiin, kaikessa tuntuu olevan kyse syvistä vatsalihaksista.

Työpaikkani sijaitsee melko suuressa rakennuksessa - askelia tulee päivän aikana ihan mukavasti, vaikka sisätiloista ei poistuisi. Sinänsä liikkumista on tarpeeksi. 

Ehkäpä Pilatestunnilla käyminen palvelee minua myös henkisesti - se on hetki ainoastaan minulle ja omalle hyvinvoinnilleni. En ole oikein tottunut ottamaan itseäni huomioon, mikä johtuu varmaankin osaksi luonteestani, osaksi vallitsevasta elämäntilanteesta. Aina voi onneksi opetella.

Jos pohdin, mihin haluan tänä syksynä keskittyä, niin erityisesti oman hyvinvointini edistämiseen. Se on helpommin sanottu kuin tehty - tärkeämpiä asioita tuntuu olevan arjessa jonoksi asti. 

Olen hieman pohtinut, että jonkinlainen päivittäinen Mindfulness-harjoittelu olisi hyväksi. Harjoitin kyseistä toimintoa päivittäin viimeksi kun Naakka oli 2-vuotias. Nyt olen huomannut, että harjoittelulle voisi olla taas tilausta. Katsotaan, saanko siirrettyä pohdintani käytäntöön asti.

Toinen asia, johon haluaisin edes vähän panostaa, on lukeminen. Kärkitoiveita olisivat jokin historiaan liittyvä tietokirja tai jonkun mielenkiintoisen ihmisen elämäkerta - en ole vielä keksinyt, kenen.

PS. Touhi on edelleen kiinnostunut sotahistoriasta - onneksi Naakka on vastapainoksi kiinnostunut Uudesta Testamentista, jonka sai koulusta ;) 

PPS. Minua kiinnostaisi jonkinlaisen neuletyön aloittaminen tai jonkinlainen askartelu - ehkäpä origamien taittelu pitkästä aikaa.

PPPS. Relaaminen ja rentoutuminen ovat toiveissa tänäkin viikonloppuna.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikonlopun villityksiä tai ei sittenkään

Kesä- ja loma-aikaan meillä on oikeastaan aika aktiivista. Olemme tehneet varsin pitkiä matkoja ja käyneet paljon erilaisissa paikoissa. Pa...