Lukemista ja kauneimmat joululaulut

 Minulla on ollut jo useamman vuoden ajan leikkimielinen 50 luetun kirjan tavoite vuotta kohti. Viime vuonna en päässyt ihan tavoitteeseeni - suuri syy oli kokopäiväisissä opinnoissa. Opiskeluissa sai lukea niin paljon, ettei fiktioharrastukselle riittänyt puhtia.

Nyt tilanne on ollut hieman erilainen. Luettuja kirjoja on tällä hetkellä 49, ja näyttää vahvasti siltä, että pääsen tavoitteeseeni. Olen fiktion suhteen melko kaikkiruokainen. Dekkarit ovat ehkä nostaneet päätään viime vuosina. 

Luen pääasiassa sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Useina päivinä otan kirjan käteen muulloinkin. Pyrin lukemaan aloittamani kirjat loppuun - välillä tulee selkeitä huteja. Ajoittain häiritsee, kun kirjoja mainostetaan "ennenkuulumattomina, tajunnanräjäyttävinä lukukokemuksina". 

Huomaan usein, että no joo, luin jo ysärillä vastaavanlaista kielenkäyttöä tai juoniratkaisuja. Vähän aikaa sitten luinkin jonkin kolumnin, jossa kritisoitiin, että osalla nykykirjailijoista on heikko lukeneisuus, mikä näkyy teksteistä. Tai ehkä olen jo liian vanha lukija ;) 

Naakka on nyt loppuvuodesta ahkeroinut Harry Pottereita. Feeniksin kilta (1050-sivuinen) on jo melkein lopussa. Minulla ei arvatenkaan ole huolta oman lapseni lukuharrastuksesta - en vielä 9-vuotiaana lukenut noin pitkiä kirjoja. 

Touhilla ei ole vielä lukutaitoa, mutta hänelle on alettu lukea ensimmäistä Harry Potteria ääneen. Touhi on tästä oikein ylpeä - hän mainitsee joka päivä, mille sivulle päästiin. Nyt ollaan tilanteessa, jossa on luettu 100-sivua ja siirtyminen Tylypahkan junaan on kohta edessä.

Olen itse haikeana huomatessani, että satukirjojen lukeminen alkaa meidän perheen osalta olla suureksi osaksi ohi. Tatut ja Patut sekä Mauri Kunnakset menevät tosin vielä. Osa kirjoista saa pikkuhiljaa lähteä lasten vauvaserkulle. 

Lopuksi asiasta kolmanteen: kävimme Naakan kanssa eilen lasten kauneimmissa joululauluissa. Naakan kanssa uudet tilanteet ovat omanlaisiaan. Naakka oli suurimman osan tilaisuudesta todella jännittynyt.

Nepsypiirteet näkyvät nykyään Naakassa lievemmin, mutta uusi konsepti, kuten tämä tilaisuus jossa kävimme, ei ole Naakalle helppo. Selvisimme kuitenkin tilaisuuden loppuun, ja Naakka tokaisi, että voidaan mennä seuraavanakin vuonna.

Itse selvisin lähes viimeiseen lauluun, jonka jälkeen iski kamala yskäkohtaus. Siirryin nopsaan vessaan yskimään - todella ärsyttävää :D Pakkasjakso on ollut mukava, mutta se on nostanut astmaoireeni esiin. Ihan kivaa jos on vähän aikaa lämpimämpää.

PS. Minulla on vielä pari kirjaa varastossa - sen jälkeen pitää lähteä kirjastoon.

PPS. Katsotaan, jaksaako Naakka siirtyä Puoliveriseen Prinssiin vai kiehtooko Ankkalinna taas hetken enemmän :) 

PPS. Minähän olen yhteislaulutilaisuuksien fani - yhdessä on hauskaa laulaa, varsinkin kun saa istua eikä tarvitse esiintyä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys