Kouluikäisen jokasään varusteet - nope!

Eilen, valmistautuessani Touhin leirin alkuun (aloin siis ylipäätään ajatella asiaa) huomasin, että eipä T-raukalla ole sadetakkia. T. aloittaa syksyllä vasta toisen luokan, ja olen jo nyt tullut kauas päiväkotiaikaisista varusteluista. 

Naakan kohdalla oli vielä helpompaa, koska molemmat lapset olivat silloin päiväkodissa. Kun Touhille hankittiin kurahousut ja sen sellaiset, samalla hankittiin Naakallekin. Naakka myös käytti varusteita varsin kiltisti.

Tilanne on nyt täysin erilainen. Kukaan ei mene ulos sateella ellei ole aivan pakko. Naakka ei omista sadetakkia - tuleva viidesluokkalainen suuntaa koulussa katoksen alle, jos sataa. Touhi kasvoi ohi "viimeisestä" sadetakistaan joskus syksyllä.

Eilen...kävelin kiltisti kauppaan ostamaan Touhille uuden sadetakin. Ostin reilukokoisen, jotta ei tarvitse heti ostaa uutta. Koin homman ärsyttäväksi, kun näin kurahousurivit...vieläkö tätä! Joka tapauksessa, nyt Touhilla on sadevaruste sateen varalta.

Tarkkaan ajatellen, olisi järkevää hankkia myös Naakalle sadetakki. Suuntaamme kesälomamatkalla luoteeseen ja suurella todennäköisyydellä kohtaamme myös sadepäiviä. 

Parasta olisi tämänkaltaisten varusteiden hankkiminen käytettynä. Nyt ei kuitenkaan ole tullut vastaan. Isommille lapsille käytettyjä vaatteita löytyy huonommin kuin pienemmille - paikallinen Kierrätyskeskus on kuitenkin ollut varsin hyvä. 

Tänään - minulla on uskoakseni kaikki varusteet Touhin reppuun. Täytyy todeta, että lasten kasvattaminen on aikamoista varusterumbaa. Vaikka itse sanonkin, olen selviytynyt varsin hyvin. Kun Naakka tarvitsi ensimmäisiä kenkiään, en tiennyt, mikä on goretex :D 

Varusteiden säilöminen on oma juttunsa. Meillä on kolmiossamme oikein hyvät säilytystilat 1980-luvun alun mittakaavassa ;) Nyt on se aika vuodesta, kun vaatekaappi on täpötäynnä talvivarusteita. Lasten kengät ovat jo niin isoja, että vievät todella paljon tilaa.

Varmasti tulee vielä esille jotakin, minkä olen unohtanut. Jospa kuitenkin kesästä selvittäisiin suurimmaksi osaksi nykyisillä. Suksi- ja luistinrumbaan on onneksi vielä monta kuukautta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua