Valkolehdokki ja Puolukka (gerbiili)

Puolukka-gerbiili on ollut mukanamme mökillä antibioottikuurinsa takia. Tänään on viimeinen lääkkeenanto. Korvan vieressä on edelleen rupi, mutta minusta Puolukka ei raavi sitä enää. Olisiko antibiootti ja kipulääke sitten auttanut.

Puolukka on asunut kannesta rei`itetyssä säilytyslaatikossa eikä ole onneksi jyrsinyt itseään laatikosta ulos. Hänelle on annettu paljon "puutöitä" eli risuja pureskeltavaksi. Tuoreena ruokana hän on saanut voikukan- ja muitakin lehtiä. muuten hänellä on omat gerbiilin eväät mukana.

Toivottavasti saamme Puolukalle vielä lisää aikaa. Hän on jo 3-vuotias, eli realiteetti on pidettävä mukana. Kuitenkin, Puolukka on suhteellisen pirteä ja varmasti viihtyisi vielä gerbiilin-elämässään.

Touhi viihtyisi uimassa vaikka koko ajan. Hän on siirtynyt syvään päähän eli menee uimaan laiturin päästä pelastusliivit yllään. Tämä siirtymä on tapahtunut kuluneella viikolla, ja melkein 8-vuotiaamme on siitä todella ylpeä. 

Minäkin viihdyn vedessä. Eilen viihdyin niin hyvin, että venäytin uidessa pohkeeni. Tänään en luultavasti viihdy niin paljon. Tosin sääkin viileni. Menemme kuitenkin melko varmasti tänäänkin uimaan. T. pitää patistaa lämmittelemään viimeistään, kun hampaat kalisevat ja jäbä väittää, ettei ole kylmä.

Naakka on vaivihkaa ruvennut mökillä piirtelemään hieman. Hän ei yleensä viihdy kyseisessä puuhassa, koska on hyvin vaativa itseään kohtaan ja hermostuu, jos ei heti ja täydellisesti onnistu. En ole tarkoituksella noteerannut asiaa juurikaan - antaa lapsen piirrellä ja onnistua :)  rauhassa.

Mökkiloma alkaa lähestyä tältä erää loppuaan. Naakka on jo ilmoittanut kaipaavansa kotiin, Touhi ei niinkään. Kaikella on kuitenkin aikansa, ja kotihommiakin pitää mennä tekemään. On mielenkiintoista nähdä, mikä kaikki puutarhapalstalla on taas kasvanut.

Yksi mukavimmista asioista täällä mökillä on ollut katsella luonnonkasveja ja hyönteisiä. Rauhoitettu valkolehdokki kukkii mökin pihalla. Muut havaitsemani kasvit ovat sitten yleisempiä. Myös valkolehdokki on viime aikoina levinnyt pihalla laajemmalle.

Jos olisin itsekseni, viihtyisin mökillä varmaan pidempäänkin ja luulisin, että se tekisi minulle hyvää. Juuri nyt sataa. Se tekee maalle valtavan hyvää. Yön aikana sadetta oli tullut 6 milliä. Luulen, että sadetta saadaan jonkin verran enemmän.

PS. Puolukka kaipaa varmasti jo takaisin kotiin, mutta on urheasti viihtynyt loma-asunnossaan.

PPS. Naakka piirtää - minä sen sijaan olen muistellut pasianssin pelaamista ja luultavasti onnistuin pelaamaan oikealla tavalla. Se on varsin hauskaa!

PPPS. Tänään meillä on luvassa ohjelmaa, joka sisältää mökiltä poistumisen - sekin on välillä hyvä juttu :) 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua