Kädet ja imetyskoulu

Heippa taas! Niskasille kuuluu ihan hyvää, varsin toiminnantäytteistä meillä on ollut. Suurin osa bodyista menee jo päälle, ja hankalimmat vaatteet olemme hylänneet heti kättelyssä. Itkut liittyvät tosiaan lähinnä nälkään ja vatsavaivoihin, tyttö ei näyttäisi itkevän vaippaansa lainkaan ainakaan vielä.

Vauvan käsittely on alkanut myös sujua. Nyt vähän paremmin toimivasta oikeasta kädestä olisi kyllä hyötyä. Onneksi sellainen löytyy lapsen isältä. Minä en pysty pitelemään vauvaa monilla eri tavoilla, kuten oppaissa neuvotaan. Lisäksi, jos oikea käsi olisi vähän voimakkaampi, voisi käsiä vaihdella, kun toinen alkaa väsyä.

Olemme nyt "imetyskoulussa". Nyt imetän 20 min kerrallaan ja lisäksi tyttö saa korviketta. Kaikkea jännittävää sitä tuleekin vastaan! Imetysopettelun aiheuttama itku on raastavaa, mutta vauva ei kuulemma mene niin pienestä rikki.

Vaikka muut asiat tuntuvatkin muualla tapahtuvilta ja kaukaisilta, minun pitäisi soittaa TE-toimistoon ja ilmoittaa että olen nyt äitiyspäivärahalla. Vähän jännittää, kun tuttu ja mukava kuntoutusohjaaja onkin siirtynyt muualle töihin.

Lisäksi se pirhanan taksiseteliasia roikkuu, tällä kertaa siksi, kun Rva:n kädet ovat täynnä työtä muutenkin. Olisi pitänyt synnyttää vasta hakemuksen lähettämisen jälkeen...

Nasu ja Matilda eivät ole vauvaa muuten noteeranneet, paitsi he ehkä pitävät vauvaa jonkinlaisena alikehittyneenä marsuna. Huomiota tulee nyt hiukkasen vähemmän kuin aiemmin, mutta onneksi olemme kyenneet näistäkin pikkuisista huolehtimaan. Alussa tuntui kyllä hieman toivottomalta.

Nykytilannettamme kuvaavat parhaiten minun ja puolisoni ajoittaiset keskustelut, esim. Minä: "Mikä tahra sulla on housunlahkeessa?" Puoliso: "En tiiä, se on ollut siinä jo pidempään..."

Lopuksi haluaisin lähettää oikein paljon voimia eräälle kohtalotoverilleni. Toivottavasti viimeisin takaisku jää ainoaksi taas vähään aikaan. Olet ajatuksissani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys