Isolla kirkolla

Rva jumitti juuri itsensä sohvalle makuuasentoon (bloggaaminen sujuu täältä käsin oikein hyvin). Päivä alkaa olla pääosin takanapäin ja molemmat lapset ovat nukkumassa poikkeuksellisen aikaisin. Se tietää...lisäminuutteja päivän vapaahetkeen, jee!

Sunnuntaina treenattiin taas rva:n ajotaitoja, ja ajettiin kunnan "isolle kirkolle". Mukana oli koko perhe, ja tarkoituksena oli löytää kevään ensimmäinen geokätkö kirkon katsomisen ohella. Matkan lähdettiin iltapäivällä, kun nuorimmainenkin heräsi päiväunilta.

Täytyy ihan ääneen kehua, että rva on harjoitellut maalla ollessamme ajotaitoaan reippaasti. Nyt tuntui ensimmäisiä kertoja siltä, että pystyin rentoutumaan ajaessa. Matkaan kuului maantieajoa, lyhyt pätkä kantatiellä ja taajama-ajoa taajamassa, joka ei ollut minulle tuttu autolla ajamisen näkökulmasta.

Retkelle kannatti muutenkin lähteä, sillä elämme viimeisiä aikoja, kun koko perhe on pääasiassa vapaalla. Naakka ei olisi halunnut lähteä, mutta tykkäsi retkestä lopulta. Paikan päällä oli todella kylmä tuuli, joten katselimme kirkkoa (ulkoapäin, ovet olivat lukossa) vain vähän aikaa.

Muistelin, että olen käynyt kyseisessä kirkossa viimeksi ystäväni rippijuhlissa 90-luvulla, ellen sitten pianisti Olli Mustosen konsertissa samoihin aikoihin. Sisältä kirkko on muistaakseni sininen.

Pidän kirkoista. Uskonnolliselta näkemykseltä itseni varsin liberaaliksi mieltäväksi nautin kirkkovisiiteistä paljon, myös ihan oikeista jumalanpalveluksista. Onko se sitten rauha, rakennus ja sen käyttötarkoitus, ajatuksia herättävä saarna, kaunis musiikki vai mikä..en ole ihan varma itsekään.

Retken vähemmän hengellinen tarkoitus tuli myös täytetyksi, kun geokätkö löytyi. Se oli kyllä helpoimmasta päästä, ei tarvinnut etsiä ollenkaan.



Paluumatkalla muu perhe halusi vielä koukata eräässä lampimaisemassa (lampia, salpausselän rinteitä ja muutama kraaterimainen rotko. Koukkauksesta nauttivat tiettävästi kaikki perheenjäsenet, nuorinkin katseli ympärilleen kiinnostuneena.

Viime päivät ovatkin sujuneet puolison työpäivien ja työmatkan merkeissä. Rva on hyvin pitkälti hoitanut lapsia aamusta iltaan ja myös yöllä. Vanhempani ovat olleet korvaamaton apu.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys