Huomio hartioihin

Hartioita, hartioita...Koska rva:n aika on rajallinen (tämä kuulosti nyt ehkä liian dramaattiselta), on paras hetki jumppaliikkeisiin ilta. Niinpä usein, kun lapset ovat nukkumassa, rva:n sohvaseurana ovat puolison lisäksi kuminauha ja kahvakuula.

Noin viikko on kulunut kuminauhaliikkeitä tehden (niiden lapojen ulkosyrjällä sijaitsevien lihasten vahvistukseksi). Eilen hieroja ehdotti, josko lisäisin kahvakuulaliikkeitä. No, vielä on vähän hakusessa, mutta lavan alaosan lihaksia vahvistan jo ns. kulmasoudulla.

Kun ennen pitkää kyllästyn näihin, keksin varmasti jonkun vaivan vartalostani, jonka parissa puuhastella.

Tikittävä aikapommi tuntuisi olevan rva:n alaselkä. Sain siihenkin venytysohjeen, mutta kappas vaan, selkäni on niin ylitaipuva, etten saa jumittuneisiin kohtiin tuntumaa kyseisellä liikkeellä (vatsallaan ja siitä ylös käsien varaan). Venytys ei kertakaikkiaan kohdistu niihin kohtiin, joihin kuuluisi.

Tästä raportoin luultavasti sille, joka ohjeen antoi. Lisäksi keksin, että jumittunutta alaselkää voi myös hieman vetreyttää selällään "joogatiiliä" apuna käyttäen. Ne kyllä ovat niin kovia, että on olemassa vaara, että tekee lian lujaa.

Tällaista sekalaista kuuluu whiplashin jälkitilan kuntouttamisen kentälle tänään. Huimaus on vähentynyt entisestään, jumitus ja kivut vaivaavat tavalliseen tapaan.

Niskasilla on viime päivinä ihmetelty 4-vuotiaamme oivalluksia. Eilen, kun presidentti Mauno Koivisto siunattiin viimeiselle matkalleen, selitimme lyhyesti Naakalle, mistä on kyse. Pian alkoi Fisher`s price-hahmoilla toteutettu hautajaisleikki.

Tänään, kun hain Naakan tarhasta, hoitotäti kertoi Naakan selvittäneen koko ryhmälle, että presidentti Mauno Koivisto haudattiin eilen sinne muumikahvilan viereiselle hautausmaalle :D (Ihan oikeassa hän oli, muumikahvila sijaitsee Hietaniemen hautausmaata vastapäätä!)

Kevät (tai oikeastaan alkukesä) etenee nopeaa vauhtia. Erikoista on, ettei rva voi tällä kertaa tarinoida parvekepuutarhasta tai edes huonekasveista. Meillä on vielä pressut ikkunoiden edessä, ne saadaan pois noin kuukauden päästä. Parvekkeellekaan ei vielä pääse.

Kevään ja alkukesän merkkejä olemme huomanneet ulkoillessamme, vihreys vain lisääntyy joka päivä. Metsäkorte oli kasvi, jonka erityisesti tänään huomioin.

Olen nyt kolmatta vuotta puutarhapalstajonossa, läheisille palstoille jonotusaika on n. 5 vuotta.
Pitkä jonotusaika ei suoraan sanottuna tällä hetkellä rva:ta haittaa - lapsissa riittää niin paljon tekemistä! On kuitenkin mukavaa ajatella, että parin vuoden päästä meillä voi hyvinkin olla oma puutarhapalsta. En kyllä mene takaamaan, että aikaa olisi silloin yhtään enemmän kuin nyt.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe