Voikukkia ja lumisadetta

Rva:lla on kuluneella viikolla pitänyt kiirettä. Ei se kiireeltä toki näytä, jokaisella päivällä on ollut vain yksi meno. Pikkulasten kanssa se muuttuu kuitenkin kiireeksi. Yhdestä "aktiviteetistani" kirjoitan vähän enemmän myöhemmin.

Tähän kohtaan pakollinen sääpäivittely: tuleepas sitä lunta nyt. Lumen etu on toki, ettei se kastele (ellei ole vetinen räntäsade). Tiistaina ihailimme voikukkia lumisateessa. Ehkäpä se kevät kuitenkin vielä edistyy...

Naakkaseni, esikoistyttäreni, täytti tiistaina 4 vuotta! Hän on viime päivät ollut niin neljävuotiasta että, mutta muuttuu takaisin 3-vuotiaaksi illalla, kun on yötutin aika.

Keskiviikkona olimme päiväkodissa Naakan vasu-keskustelussa. Se oli hyvä keskustelu. Siellä ilmeni, että meillä on Naakastamme samanlainen käsitys kuin päiväkodin henkilökunnallakin. Kaikki oli ihan kunnossa.

Naakka puhuu ikätasoaan paremmin, on sosiaalisesti taitava ja rakastaa mielikuvitusleikkejä. Hän ei uusien asioiden äärellä ole ensimmäisenä ryntäämässä niiden ääreen, vaan tarvitsee lämmittelyä. Askartelu ja piirtäminen eivät ainakaan vielä ole hänen juttunsa.

Kyllä, meidän Naakalta se kuulosti! Neuvola on 30.5., ja siellä menee varmaan hyvin myös.

Olen muuten kaiken kiireen keskellä kerrannut espanjaa melkein joka päivä Duolingo-sovelluksen avulla. Se on pelimäinen kielenopetusohjelma, jossa voi valita itse, kuinka paljon opiskelee päivittäin. Rva valitsi 10 minuutin päiväharjoituksen, eli lyhimmän mahdollisuuden.

Opiskelussa käännetään lauseita, tunnistetaan sanoja ja toistetaan lauseita ääneen. Tykkään kaikenlaisesta opiskeluta, ja Duolingo on antanut minulle mahdollisuuden opiskella joka päivä, vaikka opiskelun määrä onkin vähäinen.

Tunnen jo edistyneeni, espanja on alkanut palata mieleeni. Olen vasta alussa, tehtynä on ehkä 20 prosenttia materiaalista.

Duolingolla voisi kokeilla tulevaisuudessa jonkin itselleni aiemmin vieraan kielen alkeiden oppimista, se kieli olisi varmaankin venäjä. Espanjaa olen opiskellut aiemmin yliopistossa neljän kurssin verran.

Kiitokset hänelle, joka esitteli sovelluksen minulle pari kuukautta sitten =)

Mukavaa viikonloppua!

PS: Kiireestä huolimatta olen saanut lähipäivinä tavata kolmea ystävääni. Kiitos Sinulle, joka vietit meillä lauantain, kiitos Sinulle, jonka kanssa söin lähiravintolassa sunnuntaina maailman parasta sahramirisottoa! Kiitos Sinulle, joka kutsuit minut keskiviikkona luoksesi! Te kolme veitte ajatukseni pois viime viikkojen sairastelusta, valvotuista öistä ja neljän seinän sisällä olosta <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys