Kotilopäivitys ja sananen Niskasten arkipäivästä

Kotiloiden väestöräjähdyksen torjunta akvaariosta on jatkunut, olen tähän mennessä poistanut yli 200 kotiloa...Sain myös mielenkiintoisen vinkin: petokotilot. Idea olisi hankkia muutama petokotilo, jotka puolestaan pistelisivät suuhunsa pienempiä kotiloita.

Petokotilo sopisi meille lajina, meillä ei ole akvaariossa asukkaita, jotka sopisivat huonosti petokotilon kanssa. Tämä vinkki on kokeilemisen arvoinen, ja varmasti luonnonmukainen!

Lemmikkieläimistä vielä...rva:n luona käy edelleen vieraita, jotka kysyvät, onko meillä vielä marsuja. Niitähän ei ole ollut enää 1,5 vuoteen, mikä on oikeastaan todella vähän. Naakka muistaa vielä marsut hyvin, 2-vuotiaana hän alkoi jonkin verran ottaa osaa niiden hoitoon.

Rva luulee, etä on hyvin epätodennäköistä, että perheemme ainoita lemmikkejä olisivat tulevaisuudessakin akvaariokalat. Nyt vain on sellainen elämäntilanne, että Niskaset eivät jaksa hoitaa jälkeläistensä lisäksi muita, ja toisaalta moni lemmikkieläin varmaankin arvostaa hieman hiljaisempaa kotia ja rauhallisempia hoitajia.

Päivämme ovat olleet (no, ainakin kaksi viimeistä päivää) melko rauhallisia, vaikkakin täynnä toimintaa. Aamuisin herätään seitsemän aikoihin, Naakka lähtee puolison viemänä päiväkotiin. Minä ja Touhi teemme yleensä aamupäivisin ruokaa ja muita kotitöitä.

Aika harvoin olemme lähteneet aamupäivällä ulos, nyt säiden lämmetessä hiukan enemmän. Esimerkiksi eilen kävime aamulla kaupassa (ainekset tämän päivän ruokaan ja sen sellaista). Yhdentoista jälkeen Touhi menee yleensä päiväunille.

Touhi ei ole mahdottoman hyvä nukkuja, hänen päiväunensa kestävät hädintuskin tunnin (myöhemmin iltapäivällä hän nukkuu vaunuissa ehkä puolituntisen). Rva kärsii siksi kroonisesti oman ajan puutteesta, mutta ei ole siihen onneksi aivan nääntynyt.

Iltapäivällä tehdään lisää kotitöitä, sitten lähdetään ulos lenkille. Lenkin päätteeksi haetaan Naakka päiväkodista, ja usein mennään vielä n. puoleksitoista tunniksi puistoon. Sen jälkeen on vuorossa lasten ja aikuistenkin ateriointi. Puoliso tulee yleensä tässä vaiheessa kotiin.

Illalla on vuorossa päivästä riippuen peseytymisiä, leikkiä ja lukemista ja sen sellaista. Kun sujuu hyvin, molemmat lapset ovat nukkumassa iltayhdeksään mennessä tai vähän sen jälkeen. Illalla teemme omia juttujamme puolison kanssa yhdessä ja erikseen.

Viime aikoina olemme alkaneet katsoa poliisisarjoja Yle Areenasta. Aloitimme Midsomerin murhilla, nyt on vuorossa Sorjonen. Ohjelman katsominen vie meidät illalla yhteiseen "moodiin", mikä on tuntunut mukavalta.

Nukkumaan Niskasilla mennään arkisin n. 10.30 - 11.15 välillä. Aamulla on taas uusia päivä =)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys