Naakka

Minulla on ollut suunnitelmissa kirjoittaa postaukset jälkeläisistäni - siitä, mitä heille kuuluu nyt. Arjessa puuskutamme eteenpäin yhdessä perheenä ja kukin parhaansa mukaan, mutta hetken syventyminen siihen, mitä nyt on, on harvinaisempaa.

Ensinnäkin, on aivan uskomatonta, että minulla on nyt 4-vuotias tytär. Hänellä on nimi, jonka päätin jo 14-vuotiaana (ja tietoksi taas, ettei hänen nimensä ole Naakka :D ) Hän on perheemme pikkuvanha tietäjä ja välillä myös pyörremyrsky.

Naakka on alkanut pohtia paljonkin asioita.Esimerkiksi viime päivinä, meillä on selitetty asioita aina naisen anatomiasta viikinkien ryöstöretkiin asti. 4-vuotias näyttää imevän tietoja ja kokemuksia kuin itsestään, ja todellakin muistaa kaiken, minkä kuulee.

Naakka tykkää baletoida, leikkiä kaverin kanssa ja pelata Hepan hirnahdusta. Hän tykkää prinsessasaduista, Mauri Kunnaksen tuotannosta ja Haltin häät -kappaleesta.

Naakka puhuu rva:sta ja itsestään perheen naisina, ja tietää, että presidentti Mauno Koivisto haudattiin muumikahvilan viereiselle hautausmaalle. Hän myös tietää, että koko maassa on suruliputus, kun on tapahtunut jotakin todella pahaa.

Ylipäätänsä, Naakan jutut ovat ihan mainioita - rva on onnekas kuullessaan niitä joka päivä.

Naakka tykkää kovasti isovanhemmista. Myös isomummosta Naakka puhuu viikoittain. Hän on myös ystävystynyt monen naapurin tädin ja sedän kanssa. Yhtä mutkattomasti sujui tutustuminen päiväkodin lähellä olevan pyöränkorjaajan kanssa - kuulumiset vaihdetaan päivittäin.

Naakka tykkää pikkuveljestä, on aina tykännyt. Pikkuveli on onnekas, kun hänellä on Naakka isosiskona.

Naakka tykkää tädistään - hän on kuulemma suvun ainoa nuori :D (rva ei sitten ilmeisesti ole...)

Naakka ei tykkää kiipeilystä tai korkeista paikoista. Hän ei tykkää, jos jokin asia tapahtuu epäreilusti. Naakka ei tykkää liian kummallisista ruokalajeista.

Välillä Naakan on hankala nukahtaa. Hän sanoo jo itsekin, että hän ajattelee niin paljon ettei saa unta. Myös painajaiset pelottavat, ja niinpä väliimme tunkeutuu unenlämpöinen tyttö yleensä noin kolmelta aamuyöllä.

Tänä syksynä Naakka käy arkisin päiväkodissa. Arki-iltamme sujuvat syömisen, Pikku Kakkosen, ulkoilun ja muiden askareiden parissa. Aina joskus tulee kaveri kylään tai kyläilemme itse.

Viikonloppuisin kerkeämme retkeilemään erilaisissa paikoissa. Naakka on viime kuukausina nähnyt esimerkiksi Kansallismuseon, Kaivopuiston ja Korteniemen perinnetilan. Välillä olemme ihan kotona vain, ja ponit tekevät retken olohuoneeseen...tai pehmolelut kylpyhuoneeseen.

Naakka-postaukseen sopii kuvaksi omakuva, toissaviikolla päiväkodissa tehty. Siitä tuli näin hieno:


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys