Kesälomamme palaset

Eilen pysyin lasten kanssa suurimman osan päivää sisätiloissa. Yritin varjella Touhin rauhoittunutta tautia ja omia yskänpuuskiani. Kävimme kyllä aamupäivällä kaupassa. Eihän siinä muuta, mutta noin klo 15 aloin itse olla loputtoman tylsistynyt elämääni :D

Tänään uskallamme jo tehdä enemmän. Tämän vaistosi ilmeisesti myös Touhi, joka päätti herätä 6.05. Näin aikaisia heräämisiä on ollut viime aikoina vähemmän. Jokainen 2-vuotiaan vanhempi tietää, mitä 2 tuntia enemmän lisäviihdyttämistä päivään merkitsee...

Naakka oli sen sijaan varsin myöhäinen. Hän tepasteli huoneestaan keittiöön klo 8.05. Nyt istumme vasta aamiaispöydässä, ehkä tunnin päästä lähdemme ulkoilemaan. Iltapäiväksi saamme vieraiksemme Naakan ja Touhin pikkuserkun, joka on Naakkaa vuoden vanhempi. 

Kesäloma on tuonut paljon uuta Touhille. Hän ei ole nyt kotosalla yksin vanhemman kanssa, vaan mukana on joka päivä myös sisko. Aluksi Touhi oli vähän harmistunut, kun ei ollutkaan kaiken keskipiste, nyt hän on tottunut ja näyttää myös tykkäävän.

Tämä on kuukauden päästä päivähoidon aloittavalle Touhille hyvää harjoitusta päiväkotia varten. Lasku on hyvinkin pehmeä, sillä päiväkotiryhmässä on hänen lisäkseen 12 muuta pikkuista, joista Touhi on käsittääkseni vanhimmasta päästä. 

Luulen, että Touhi tottuu päiväkodin hulinaan ennen pitkää. Meillä on jo kokemusta Naakan päiväkotitaipaleelta, jonka viides vuosi alkaa syksyllä. Kokemuksemme julkisesta päivähoidosta ovat hyviä, emme ole kohdanneet kamalia hylkäämisiä tai "varastopaikka lapsille" -tilanteita. 

Hyvää on ollut: henkilökunta (siis aivan ihana), pyrkimys uusien taitojen oppimiseen omaa tahtia, retket, juhlat...ja vaikka mikä. Olen iloinen, että myös Touhi pääsee päiväkotielämään sisälle. Naakalla koittaakin jo vuoden päästä eskari.

Nyt on kuitenkin vielä loma. Jännitin vähän loma-aikaa etukäteen, mutta ihan hyvin tämä on mennyt. Pienten lasten vanhemmille loma-aika tietää oikein paljon työtä :D , kun lapsukaiset ovat aamusta iltaan kaitsettavina.

Päivärytmi on meillä oikeastaan ihan samanlainen kuin muulloinkin. Heräämisen ja aamupalan jälkeen mennään kauppaan ja ulkoilemaan. Sitten Touhi (ja usein minä) nukkuu päiväunet. Sillä aikaa Naakka katsoo lastenohjelmia.

Sitten syödään välipalaa ja leikitään. Myöhemmin syödään päivällinen. Alkuillasta mennään taas ulos, ja ulkoilun jälkeen on vuorossa iltatoimet (kesto noin 1,5 tuntia). Alan yleensä itse väsyä siinä päivällisen jälkeen, mutta siihen asti jaksan ihan hyvin. 

PS. Tein taas omasta mielestäni hyvän roskislöydön - Lost-sarjan neljä ensimmäistä kautta dvd:llä! Sarjaa kehuttiin viime vuosikymmenellä, mutta minulta se jäi katsomatta. Nyt siihen tarjoitui oikein hyvä tilaisuus.

PPS. Niin, meillä ei ole edelleenkään maksullisia suoratoistopalveluita, elämme siis dvd-aikaa. 

PPPs. Touhille ei onneksi tullut korvatulehdusta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys