Esikoululainen

Tällä viikolla olen kerennyt kiukustua jo muutamasta asiasta. Kärjessä on erityisesti lähikoulun piha. Se on remontissa, revitty täysin auki joka puolelta koulua. Remontti on kuulemma viikkoja myöhässä.

Miten minulle tulee aina deja vu - ilmiö...kyse on esikoululaiseni tiloista. Tämä esikoululainen kerkesi olemaan 4 kuukautta remontoidussa päiväkodissa kahden vuoden evakon jälkeen, nyt eskari alkoi auki myllätyn pihan keskellä.

Jutun ainoa positiivinen puoli on, että onneksi minulla ei ole ekaluokkalaista! Eskarilainen sentään täytyy vielä sekä viedä että hakea.

Eskarilainen...iik, hän on jo niin iso! Koska rva ei vanhene itse ollenkaan, on välillä vaikeaa huomata vuosien kulumista ;)

Itse asiassa minulle on hieman epäselvää, mitä siellä eskarissa tehdään. Tarkoitus on varmaankin eri tavoin valmistaa lasta toimimaan ryhmässä ja kulkea hänen kanssaan kohti koulutietä. Siinä sivussa kyse on päivähoidosta.

Naakka tykkää eskarista jo nyt. Ainoa uuden eskarilaisen pyyntö, jonka torppasin, oli kännykän hankinta. Minusta hän voi vielä aivan hyvin olla ilman luuria. Ekapeliä voi pelata rva:n kännykältä, muita sisältöjä hän ei vielä tarvitse. Koulun alkaessa kännykkäasia tulee varmaankin uudelleen mietintään.

6-vuotiaan vanhempana haluan tänä vuonna olla ensinnäkin läsnä. Eräänä iltana tällä viikolla luin lapsille kirjoja illan ainaka yhteensä kaksi tuntia. Kukaan ei halunnut missään vaiheessa lopettaa, ja ihanaa, että lempiharrastukseni kelpaa myös heille.

Juttelen Naakan kanssa asioista päivittäin. 6 vuotta hänen vanhempanaan on kuitenkin opettanut, että päivähoidosta poistuttuaan hän ei koskaan halua puhua päivästään, vaan suunnata ajatuksensa ihan muualle.

Naakalta tulee juttua yleensä tipoittain, pääasiassa hän on kuitenkin kotiin päästyään nälkäinen ja vähän kiukkuinenkin ;) Ruuan jälkeen on parempi aika haastatella. Toisaalta Naakka on nykyään kiireinen, hän haluaa mennä naapuriin tai ulos leikkimään.

Olemme myös aloittaneet varovaiset kokeilut ulos menemisen suhteen. Naakka on ollut nyt kerran leikkimässä takapihallamme naapurin pojan kanssa hieman toista tuntia. Kokeilu meni hyvin, ja onnistui, koska naapurin poika saa talomme alaoven auki avaimilla (Naakka ei vielä ihan osaa).

PS. Pikkuveli on Naakan mielestä tällä hetkellä usein ihan kamala ;)

PPS. Tänään eskari alkoi virallisesti, samoin koulut. Odotan innolla, miten tyttö reagoi, kun koulu on täynnä isoja oppilaita.

PPPS. Sunnuntai-iltana menimme poikkeuksellisesti ulos syömään iltapalaa. Levitimme piknikviltin puistoon. Lasten mielestä se oli huippukivaa!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe