Merenkulkua?

Aikataulumme: lapset ovat minulla tänä viikonloppuna. Exä ilmoitti kuitenkin, että hän ja hänen autonsa ovat käytettävissä tänään. Sää näyttää mukavalta elokuiselta säältä. Jos onnistumme, suuntaamme kaupungista toisaalle.

Keksin nimittäin eilen, missä museossa en vielä ole käynyt (tosiasiassa niitä on monia). Kotkan merimuseo on kuitenkin vielä käymättä.

En edes ole varma, olenko ollut ennen merimuseossa...ehkä olenkin. Ahvenanmaalla kävin 7-vuotiaana postimuseossa - siis sellaisessa, jossa esiteltiin postinkulkua saaristossa. Se liippasi oikein läheltä merenkulkua.

Nyt karkaan aiheesta, mutta se olikin jännittävä matka. Kävin Ahvenanmaalla äitini ja perhetuttumme kanssa. Vuosi oli luultavasti 1988 tai 1989. Se oli sen firman matka, jossa matkaseurueen aikuiset olivat töissä.

Minulle ovat jääneet mieleen laivojen leikkihuoneet ja se, kun nukuin menomatkalla hytin lattialla patjalla (peittojen pehmeys jäi muuten mieleen). Muistijälkiä ahvenanmaalta: Kastelholman linna ja musta leipä :D

Paluumatkan suoritimme legendaarisella (jos näin voi sanoa) laivalla. Laivan nimi oli Viking Sally, ja sen lastenhuoneessa oli liukumäki, josta laskettiin tyynykasaan. Tämä sama laiva upposi kuutisen vuotta myöhemmin , ja kantoi silloin nimeä M/S Estonia.

Muistikuvieni jälkeen voimme siirtyä takaisin varsinaiseen aiheeseen: sunnuntainen retkemme suuntaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä Kotkaan ja merimuseoon. Museokorttini voimassaoloa on jäljellä sopivasti pari viikkoa, joten vielä ehtii.

Itse asiassa sekin aihe oli siinä. Eilen meillä oli ensimmäistä kertaa kylässä Touhin kaveri. Naakan kanssa panostin muistaakseni kaverijuttuihin jo aiemmin, ja totesin että Touhinkin on aika saada edes minimaalinen sosiaalinen elämä.

Kyläily meni todella hyvin. Kaverilla oli isä mukanaan, ja pienen ujostelun jälkeen pojat viihtyivät yhdessä useamman tunnin. Päädyimme myös viettämään Touhin pop up -synttäreitä kakun ja kolmen kynttilän kera. Saakoon T. isommat synttärit, kun alkaa sellaisia vaatia.

PS. Kirjoitan tätä tuolien ympäröimänä...olen vankilassa, koska olen tyhmä rosvo, ja Touhi on poliisi.

PPS. Pääsin pois vankilasta, koska Palomies Sami -jaksoa piti vaihtaa.

PPPS. Lukemieni kirjojen määrä (tammikuun alusta) on tällä hetkellä 27.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys