Töihin, pöntölle (perkuleen nopeasti) ja eskariin koululle myös!

Olen ollut nyt kaksi päivää töissä loman jälkeen. Koska olen nauttinut lomasta, pohdin parina viimeisenä lomapäivänä, saanko jostakin intoa töihin paluuseen.

Kuinka ollakaan, viimeisen lomapäivän iltana vatsassa nipisteli ja pakkasin innoissani työlaukun sekä valitsin vaatteet seuraavaa päivää varten :D Täytyy sanoa, että töihin oli oikeastaan todella mukavaa mennä!

Suuri osa työntekijöistä on vielä lomalla - ensi viikolla on täydempää ja vilkkaampaa. Vilkasta on pitänyt nytkin, töiden osalta. En ole kerennyt miettiä, koskahan päivä mahtaa loppua. Työpäivän jälkeen olen hakenut lapset päiväkodista, ja olemme kerenneet viettää aikaa myös kotosalla.

Lähes kolmevuotiaalle Touhille kuuluu mainiota: hän on oppinut lähes kuivaksi kahdessa viikossa! Melkein kaikki pissat menevät nyt pönttöön (potta ei ole ollenkaan kova sana), ja kakat myös.

Touhia ei ole koskaan varsinaisesti opetettu potalle - hän on istunut siinä todella vähän. Käytännössä harjoittelu tapahtui niin, että vaipat otettiin pois ja Touhi treenasi nurmipissalla (ja järvipissalla ;) ) käyntiä mökillä.

Mökkireissun jälkeen eli tällä viikolla vaippaa on käytetty lähinnä öisin.

En ihan tajua, miksi Suomessa lapsia kannustetaan pottailuun jo todella nuorina. Ymmärrän tämän, jos lapsi on itse halukas oppimaan. Toisaalta, Touhi on hyvä esimerkki lapsesta, jota ei kiinnostanut ollenkaan, kunnes hän kolmen vuoden kynnyksellä alkoi osoittaa omaa harrastuneisuutta asiaan.

Ilmiö on jännä, kun samalla pitäisi olla lapsentahtinen imettäjä, sormiruokailun järkkääjä, perhepedin petaaja ja kiintymysvanhempi (koko termi on niin ärsyttävä, että se saa rva:ssa aikaan aggressiivisia tunteita).

Kuivaksi opettelu - sitä taas ei kuulu tehdä lapsentahtisesti. Miksi ei?

Naakka siirtyy maanantaina melkein koulujärjestelmään - siis eskariin koululle. Hän sanoi heipat päiväkodille sujuvasti, mutta kun poistuimme päiväkodilta, alkoi rva:ta itkettää. Naakan mielestä otin homman liian raskaasti.

Itse koulurakennus ei ole parhaassa kuosissaan. Koulua ympäröivä aukio on remontissa ja rakennuksen ikkunat on peitetty plekseillä. Remontin pitäisi jatkua loppuvuoden. Johan Naakalla sentään oli viisi kuukautta remontoidussa päiväkodissa kahden vuoden evakon jälkeen - alkoikin olla jo ikävä remontin keskelle ;)

Naakka itse suhtautuu eskariin hyvin innokkaasti. Tänään hän sanoi, ettei malta odottaa maanantaita. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys