Viikkokuulumisia, osa 2 - kaksikielinen luokka ja jätkänkynttilä

Olen tällä hetkellä kipeänä kotona. Syvälle kurkkuun pesiytynyt kurkkukipu ja yskitys saivat varpailleen, koska en millään muotoa haluaisi yskiä jälleen paria kuukautta kuten syksyllä.

Olen siis tänään lepäillyt, kohta lapset tulevatkin päiväkodista ja eskarista. Suurin hyöty on kai siitä, että olen pitänyt suuni kiinni koko päivän. Työssäni (sekä kotona) ääni on työväline, ja sitä kyllä mielellään suojelee, mikäli mahdollista. Huomenna olen luultavasti jälleen työkunnossa.

Viime torstaina meillä oli mukava neuvottelu Naakan tulevan opettajan kanssa. Meillä on siinä mielessä hauska tilanne, että tiedämme suurella todennäköisyydellä, kuka tulee Naakan opettajaksi. 

Koska Naakka aloittaa pienellä, kaksikielisellä luokalla, jonka vierasta kieltä emme itse osaa, katsoimme tarpeelliseksi keskustella hieman opettajan kanssa ennen kuin ilmoitamme Naakan kouluun.

Opettaja puhui innostavasti luokasta. Se on yhdysluokka (1., 2. ja 3. luokka), ja oppilaita tulee olemaan noin 10. Ensimmäisellä luokalla 2/3 opetuksesta tulee olemaan vieraalla kielellä, 1/3 suomenkielisen ekaluokan kanssa suomeksi.

Meidän ei kuulemma tarvitse osata tätä vierasta kieltä ennestään. Naakka on meitä jo monta askelta edellä, hän käy nyt luokan äidinkielen tunneilla kaksi kertaa viikossa.

Mitä Naakka on mieltä tästä kaikesta? Hän suhtautuu asiaan iloisesti ja rennosti. Hän itse määritteli, että oppii noin kolme uutta sanaa yhdellä oppitunnilla. Eniten hän on kuitenkin vouhkannut jättisuuresta välituntialueesta ja ruokailusta, jossa käydään koululaisten kanssa :D 

Lauantaina teimme päivävierailun lasten isovanhemmille. Se oli mukava retki muun muassa siinä mielessä, että matkasimme huimat 150 kilometriä Helsingistä pohjoiseen ja ylitimme lumirajan (siis sen päivän lumirajan). 

Isovanhemmilla saimme syödäksemme kertakaikkisen hyvin. Tavallisuudesta poikkeavin viihdyke oli tällä kertaa jätkänkynttilä. Lapset eivät olleet nähneet sellaista aiemmin, ja täytyy sanoa, että on hyvä, kun siinä oli ohjeet (sekä sytytyspala ja tervaa).

PS. muistikuvieni mukaan olen lapsuudessani nähnyt sekä jätkänkynttilöitä että rakovalkeita - molemmat ovat mielestäni olleet ihania.

PPS. Se lumen määrä oli vähäinen siellä kyläpaikassakin - pääasia kuitenkin, että sitä oli ja lisäksi vähän pakkasta.

PPPS.Ensi viikon sääennuste näyttäisi lupaavan sään hienoista kylmenemistä myös tänne etelärannikolle - saisimmepa vielä pulkkailukelejä tälle talvelle.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys