Avoimia asioita

Elän nyt elämässäni varsin avointa vaihetta. Moni asia on jotensakin auki...ja tuntuu, että avoimia kysymyksiä tulee eteen koko ajan lisää, korona-aika ei ole ainakaan tuonut lisärutiinia Niskasten päiviin.

Nyt selvisi, että koulut aukeavat. Varsinkin Naakalle se on varsin mukava uutinen, sillä se tarkoittaa varmaankin muutamia uuden kielen oppitunteja tulevassa koululuokassa ennen kesäloman alkua. Nyt ainakin tiedämme, missä mennään, sillä asialla on muitakin vaikutuksia perheeseemme.

Iso avoin kysymys on minun ensi vuoteni. Yliopistolta on ilmoitettu, että opiskeluoikeuteni selviää toukokuun aikana. Seuraavien neljän viikon aikana selviää siis se, missä vietän loppuvuoden (etänä, paikan päällä vai työttömänä/työelämässä).

Nykyinen työsopimukseni loppuu juhannukseen, joten siihen mennessä olisi mukavaa saada ensi vuoden kuvioita edes jonkin verran eteenpäin.

Pari päivää sitten selvisi, että onnistuin missaamaan avoimen yliopiston haun. Osa suoritettavista opinnoista on suoritettava avoimessa. En tietenkään voinut tajuta, että kesäopinnot starttaavat jo toukokuussa.

Tänään onnistuin saamaan viimein astmatutkimuksiani eteenpäin. Spirometrioita ei nyt korona-aikaan tehdä, mutta kotipuhalluksin voidaan kuulemma diagnosoida. Menen astmahoitajalle ensi viikolla. Astmahoitajia on täälläpäin oikein vähän ja onneksi yksi löytyi.

Puhelimeni on ollut nyt huollossa kaksi viikkoa. Ensi viikolla saan varmaankin ilmoituksen, aiotaanko puhelinta korjata (ehkäpä se matkaa Kiinaan tai jonnekin, jos päätetään korjata).

Asumisoikeusasuntohakemus, tammikuussa lähetetty, onkin tulossa käsittelyyn vasta nyt, minkäpäs muun kuin korona-ajan takia. "Nyt" saattaa tosin tarkoittaa jotakin seuraavista kuukausista, joten ehkäpä sekin joskus selviää.

Eläminen monien avoimien asioiden keskellä on stressaavaa. Osaan varsin hyvin tarttua hetkeen ja tehdä konkreettisia päivään kuuluvia asioita, mutta tänä vuonna erikoisia kuvioita on ollut loppuvuotisesta keskenmenostani lähtien aivan liikaa.

En onneksi tunne mielenterveyttäni uhatuksi ja olen nukkunut ihan hyvin. Moni avoimista kysymyksistä selvinnee parin seuraavan kuukauden sisällä. Eipä tässä auta kuin odotella ja alkaa valmistella lapsille jonkinlaista vappumeininkiä.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe