Kuinka usein - testi ja vastaukset :)

Päätin pienen harkinnan jälkeen tehdä "Kuinka usein" - blogihaasteen. Se sisälsikin monen monta suhteellisen mielenkiintoista kysymystä :D Tässä tulevat vastaukset:

Kuinka usein?

Vaihdat lakanat? Tyynyliinat kahden viikon ja muut petivaatteet kuukauden välein.

Vaihdat pyyhkeet? Kerran viikossa.

Soitat isälle/äidille? Harvoin pääsee syntymään pidempää kuin muutaman päivän väliä.

Käyt leffassa? Korkeintaan kerran tai kaksi vuodessa. En ole varsinainen elokuvaihminen, joten minua joutuu hieman houkuttelemaan.

Föönaat hiukset? Ei hitto - ehkä neljä kertaa vuodessa :D

Putsaat lattiakaivot? Välttelen viimeiseen asti...

Käyt metsässä? No, nykyään sattuneesta syystä melkein joka päivä - kuuluu sallittuihin aktiviteetteihin koronan aikaan.



Käyt suihkussa? Joka toinen päivä - pesen silloin aina hiukseni.

Sanot läheisillesi, että rakastat heitä? Ehkä liian harvoin - toisaalta, saapa tuon rakkauden osoittaa monella muullakin tavalla.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? Kauppalistaa tehdessä - mikäli listassa on jotakin harvemmin käytettyä, tulee samalla tarkistettua koko hylly.

Luuttuat lattiat? Riippuu, mistä lattiasta on kyse. Eteistä ja keittiötä tulee pestyä eniten, viikoittain. Tahranpoisto erityisesti jälkikasvun tuolien alta joka päivä.

Puhdistat liesituulettimen? Esitän edelleen, etten ole tietoinen kyseisen toimenpiteen tärkeydestä. Olemme asuneet tätä asuntoa kohta seitsemän vuotta.

Syöt noutoruokaa? Sanoisin, että joka toinen viikko tai vähän harvemmin. Jos laitan rahaa johonkin ei-välttämättömään, se on useimmiten jotakin syötävää.

Valehtelet? Päästelen joskus valkoisia valheita, jotenkin tuntuu, että nekin liittyvät useimmiten kotitöihin tai pikemminkin tekemättömyyteen.

Riitelet suhteessa? Kanssani suhteessa olleet tietänevät, mihen hauskaa kanssani on pms:n aikaan.

Sheivaat? Säännöllisesti - sääretkin alkoivat saada enemmän huomiota (varmaankin lähinnä omaani), kun aloin käydä uimahallissa. Joskus mietin, olisiko ongelmaa olemassa, ellen olisi innokkaasti alkanut sheivata teini-iässä.



Vaihdat hammasharjan? Hmm...käytän sähköhammasharjaa. Ehkä se harjaosa pitäisi viimeinkin vaihtaa ensimmäistä kertaa.

Peset peitot ja tyynyt? Hittolainen, nekin pitäisi tosiaan välillä pestä!

Soitat anopille? Arvatenkin liian harvoin.

Peset rintsikat? Ne vaihtuvat kerran viikossa ja menevät siinä yhteydessä pesukoneeseen.

Siivoat jääkaapin? Pari kertaa vuodessa. Siihen mennessä se on ehtinyt jo varsin mielenkiintoiseen kuntoon, joka tulee jokaisella kerralla yhtä suurena yllätyksenä.

Käyt puntarilla? Minulla on erilaisia kausia. Kehotietoisella kaudella useammin, muulloin homma saattaa unohtua kokonaan.

Syöt irtokarkkeja? Tätä piti miettiä. Innostun ostamaan irtokarkkeja kerran tai kaksi vuodessa. Ne ovat hyviä, mutta homma leviää täysin käsiin, jos totutan itseni niihin.

Peset pyykkiä? Tällä hetkellä tuntuu, että puuhastelen jatkuvasti pyykin parissa. Tosin pyykkihommat ovat minulle mieluisampia kuin esimerkiksi jatkuva ruuanlaitto. Lasten kasvaessa niiden vaatteetkin muuttuvat kookkaammiksi ja pyykkiä tulee enemmän.

Imuroit kotisi?  Sama juttu kuin lattioiden pesun k,anssa - erityisesti eteinen vaatii suuren osan vuotta päivittäisen imuroinnin. Tosin, jos elämä kuormittaa, kaikesta voidaan tarvittaessa vähän luistaa.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Yleensä kinat käydään jälkikasvun kera. Ongelma on se, miltä vaate tuntuu. Se on liian tilava tai puristaa liikaa. Se tuntuu omituiselta. Mekko/housut/huppari/mikälie ovat tosi typeriä jne.

Käyt kaupassa? Useita kertoja viikossa. Kauppareissut hoidetaan kävellen, eli ei siinä kovin suuria ostoksia voi kerrallaan tehdä.
:)

Peset ikkunat? Periaatteessa kerran vuodessa, mutta viime vuosi jäi väliin, kun en kertakaikkiaan ehtinyt/jaksanut.

Vaihdat sukat? Joka päivä. Olen opastanut myös jälkikasvuni samaan. Tosin en yhtään kauhistu, vaikka joku vaihtaisi harvemmin.

Ostat uusia vaatteita? Tarpeen vaatiessa. Aika harvoin tulee heräteostoksia. Yritän ostaa ajattomia ja mahdollisimman hyvälaatuisia vaatteita, koska olen huolissani tekstiilijätteen määrästä.

Siivoat? "Kriittiset" alueet kuten keittiö ja kylppäri ovat alueita, joihin käytän energiaani eniten - puuhastelen päivittäin niiden parissa. Muut alueet ovat kohteenani harvemmin.

Olet tehnyt raskaustestin? Varsin usein eri syistä (esim. joidenkin lääkitysten aloittaminen). Kolme positiivista testiä, kaksi elävää lasta <3

Tarkistat, toimiiko palohälytin? Alkavat piipata patterin loppuessa, jolloin saavat huomioni. Viime kerralla siitä tuli yksi perkuleen show, kun en heti keksinyt, mikä kolmesta hälyttimestä piippaa. Se viimeinen tietenkin...

Peset autosi? Istun lasteni isän kyydissä autopesussa :) Lapset rakastavat toimitusta.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Vaatekaapit, varsinkin lasten, käyn läpi 4 kertaa vuodessa, kun vuodenaika vaihtuu. Samoihin aikoihin tsekkaan omat kaappini. Koen homman suhteellisen työlääksi, mutta antoisaksi sitten kun se on tehty.

Puhdistat hiukset harjasta? Aivan liian harvoin. Toinen hiusharjani onneksi katkesi kahtia, niin saatoin hankkia suoraan uuden :D



Kommentit

  1. Tämä oli kyllä mainio! Osaan vastasin mielessäni "öö..voisin tehdä tämän vaikka nyt." Palovaroitin menee kanssa viime tippaan, "onneksi" piippaus alkaa yleensä yöllä, jolloin kovin pitkään paristojen vaihtamista ei viitsi lykätä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe