Kevät ja puutarhasuunnitelmat

Tällä viikolla on viimein tuntunut siltä, että talven selkä on alkanut taittua. Olen blogissani monta kertaa maininnut, etten elä odottaakseni kesää. Kesä ei ole minulle se juttu. Pidän kaikista vuodenajoista, ja tällä hetkellä odotankin kevättä.

Kevään tulon aistii muuten voimakkaimmin kuran määrän lisääntymisestä kotona. Meillä ei täällä kerrostalossa ole ns. kuraeteistä, joten on pakko siivota enemmän. Vaatteita meillä taitaa onneksi olla tarpeeksi nyt, kun Touhillekin tuli uudet välikausihousut.

Mitään kummoisempia "kevätsuunnitelmia" meillä ei huhtikuulle ole. No, toki on toive hyvistä ulkoilusäistä, ja niiden projektien jatkaminen, joita meillä on käynnissä. 

Olen huomannut, että moni asia myös tökkii: Naakan partio jatkuu etäpartiona, ja Meet-tapaamisia on nyt joka toinen viikko. Siinä välillä on tehtäviä, joita pitäisi kai alkaa tehdä. Voi, kun lasten harrastustoiminta saataisiin vielä tänä keväänä käyntiin niin, että edes ulkotapaamiset olisivat mahdollisia.

Sitten on taas asioita, jotka eivät töki ollenkaan: puutarhasuunnitelmat! Istutin eilen kirsikkatomaatteja ja maissia. Istutuspuuhia pitäisi jatkaa ainakin tavallisten tomaattien ja lehtikaalin osalta. 

Intoani jarrutti hivenen, kun pääsin pitkästä aikaa lenkille (hiihtoladut sulivat pois) palstan lähelle. Vaikka esimerkiksi kotitalon lähiympäristö on melko sula, palstallani on noin 40 senttiä lunta :D Ehkäpä täytyy vielä hieman odottaa.

Viime viikonloppuna sain onneksi siivottua parvekkeen melko hyvään kuntoon. Kukkien terälehdet ovat muuten pirullisia irrotettavia puulaatoista..ehkäpä toteutan sen pienenä palkkatyönä, jos lapset vaikkapa irrottelisivat.

Minulla oli muuten tasan kahden viikon työputki. Se olikin pisin keikkatyöni tähän mennessä. Oli mukavaa olla samassa paikassa niinkin pitkä aika. Kaukainen unelma, oma työpaikka, on valitettavasti vielä vähän kauempana edessäpäin.

Nyt on kuitenkin "välipäivä", vai voisiko tästä puhua melkeinpä pitkänä viikonloppuna. Ennen maailmassa olisin periaatteessa voinut vaikkapa lähteä viikonloppumatkalle jonnekin. Nyt lienee parasta keskittyä johonkin ihan muuhun.

PS. Naakka pääsee tänään (toivottavasti) kaverin kanssa kioskille. Saatan kyllä heidät ratikkakiskojen yli. "Toivottavasti" siksi, että tämä on palkinto hyvin menneestä kouluviikosta, joka on vielä kesken ;) 

PPS. Pohdin toteuttavani "leffaillan" huomenna lasten kanssa. Olemme katsoneet kaksi japanilaista animaatiota putkeen, joten nyt saattaisi olla jonkin toisenlaisen leffan vuoro. 

PPPS. Huomaan kangistuneeni. Olen nyt päättänyt tehdä jotakin vetreyttävää (monipuolisempaa liikehdintää kropalle) joka päivä. Katsotaanko, onko tästä jotakin hyötyä.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe