Siivousta ja matkasuunnitelmia

Hellettä on pitänyt...olen hieman totuttautunut helteeseen, pystyn liikkumaan jonkin verran ulkona päiväsaikaan. Noin tunti on kuitenkin raja - sitten tulee huono olo. Yöt ovat kuumassa asunnossa hankalia - nukkuminen jää jatkuvasti liian vähäiseksi.

Tänään ja seuraavina päivinä on edessä matkavalmisteluja. Vuosittainen kesämatkamme starttaa pian. Vaikka pohdin, että nyt mennään ulkomaille - joko pohjoiseen tai etelään - ei tänäkään vuonna ylitetä Suomen rajaa vallitsevasta tilanteesta johtuen.

Matkan ensimmäiset päivät olen miettinyt aika selkeästi. Meillä on ohjelmaa varmaankin viikoksi. Suunnittelen eri matkapäiviä koko ajan. Toki suunnitelmista luultavasti poiketaankin välillä, mutta jonkinlainen retkiohjelma on kokemukseni mukaan hyvä olla.

Lapset, varsinkin Touhi, kysyvät jatkuvasti, koska lähdetään. Heille jo elämä asuntoautossa on elämys. He ovat tähän asti kulkeneet muun muassa museoissa oikein hyvin.

Itse pohdin, miten vaatteemme riittävät. Sanoisin, että meidän täytyy löytää pyykinpesukone jostakin matkan varrelta. Edelliset matkamme ovat osuneet melko viileän säätyypin jaksoihin. Nyt näyttäisi olevan luvassa lämpimämpää, eikä hellevaatteita ole ihan loputtomasti.

Täällä kotosalla on siivoiltu ja laitettu erilaisia asioita kuntoon. Mielestäni pakkaaminen on hankalaa, jos koti on sotkuinen. Normaalielämässä taas siedän epäjärjestystä melko hyvin :) Pakatessa kaipaan kokonaiskuvaa kaikesta, mikä pitää laittaa jollakin tavalla kuntoon ennen matkaa.

Pakastin jo mansikat kuunneltuani pari viikkoa uutisointia niiden aikaisesta kypsymisestä. Puutarhapalstaa olen pitänyt koko alkukesän hyvässä kunnossa, mutta nyt tulee parin viikon hoitoväli pelkkine kasteluineen. 

Sauvasirkoilla on onneksi hoitopaikka - hätätapauksessa sirkat olisivat voineet tulla vaikka mukaan asuntoautoon. Akvaario toimii varmaankin vedenvaihdolla juuri ennen matkaa ja ruokinta-automaatilla. 

Touhilla oli viikolla tylsää, kun naapurin pojat eivät olleet jääneet vielä lomalle. Naakka vietti monta päivää, jolloin hän lähti aamulla ovesta ulos ja palautui ehkäpä viiden aikaan, kun tuli nälkä. Molemmat lapseni ovat siirtyneet vaiheeseen, jolloin pelkkä äidin seura ei pidemmälti riitä ;) 

Reissussa olemme kuitenkin toistemme seurassa. Tutustumme kaikenlaiseen uuteen, mutta luultavasti tulee myös hetkiä, jolloin pelaamme pelejä tai vaikkapa luemme...tai riitelemme :D 

Olen suunnitellut meille matkalle paljon luontokohteita. Niissä turvavälit saa pidettyä kivasti, ja toisaalta Suomessa on paljon sellaisia paikkoja, jotka haluan lapsilleni (ja itselleni) näyttää. En ole itse koskaan käynyt esimerkiksi pohjoisimmassa Lapissa, jonne nyt luultavasti pääsen.

PS. Olin valtavan ylpeä saatuani viimein eteisen naulakon siistittyä - siis ylimääräiset takit ja kengät säilytykseen tai kiertoon.

PPS. Minusta on hauskaa, kun lapset kasvavat ja heillä alkaa olla omia juttuja - onneksi molemmilla on sellainen tilanne, että kavereita on riittänyt.

PPPS. Tein eilen pitkästä aikaa käsitreeniä ja sain kuin sainkin hauikseni kipeiksi...tarkoituksena oli kyllä saada niskakivut vähemmälle :D 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe