Paperiasioita, kasvimaata ja flunssaa

Jotenkin tuntuu, että vaikka viralliset paperiasiat voi hoitaa sähköisesti, kaiken joutuu kuitenkin moneen kertaan tarkistamaan. Naakan ip:n maksuhyvitykset ovat nyt luultavasti tulossa - jo IP:n alkaessa oli tiedossa että koko vuoden tuloni tulevat olemaan samat, koska olen koko vuoden opiskelija...silti korvauspäätös tuli vasta maaliskuun lopussa ruuhkan takia. On kuulemma sama tilanne joka vuosi. 

On tosiaan hyvä että lähemmäs tonni tipahtaa kohta, mutta jotenkin homma oli aika hankala, lisättynä tietenkin Helsingin kaupungin ongelmat maksaa edes palkkoja. Lukija voi päätellä, kuka muuten tulee olemaan työnantajani :D 

Työtä varten tarvittavat paperit ovat muuten melkein "ojennuksessa", paitsi että muutosverokortti pitää vielä tilata. Tosin sitäkään ei kai enää kutsuta tuolla nimellä. 

Kasvimaa ei ole sen sijaan ollenkaan järjestyksessä. Se on täysin villiintynyt. Eilen kävin nyppimässä puolet penkeistä, ja tänään täytyy leikata ruoho. Luulen että tilanne vaatii useamman päivän työskentelyn, mutta eipä se haittaa.

Puutarhapalstan pito ei ole tosin ihan sama asia kuin takapihan kasvimaan. Palstan hoitoa seurataan palstatarkastuksin, ja niitä pitää päästä kesäkuukausina läpi. Sain ensimmäisenä vuonna yhden huomautuksen, mutta sen jälkeen on sujunut hyvin.

Ilonaiheeksi koin, että nyt tulivat ensimmäiset pensasmustikat! Niiden määrä oli kyllä alle 20, mutta lisää on kypsymässä. Toivottavasti nämä pensaat selviävät sekä talvesta että peuroista, joita on nykyään meilläkin - palsta on 4 kilometrin päässä Helsingin keskustasta :D 

Touhi aloitti flunssakautensa, kun palasimme matkalta. Hän on onneksi hyvävointinen, ainoastaan räkäinen. Kauempana asuvan ystäväni piti vierailla tänään meillä koko perheen kanssa, mutta päädyimme tapaamaan kaksin läheisessä ostoskeskuksessa - ihanaa sekin <3

Naakka on liehunut kavereidensa kanssa siitä saakka kun palasimme matkalta. Nyt hän on tosin kotosalla. Sisarukset rakentavat parhaillaan legoilla, joita meillä on ehdottomasti liian paljon (Legolandista tuli vähän lisää).

Tykkään kyllä juurikin legoista. Tosin nykylegot ovat menneet vähän tylsiksi - on niin paljon erikoispaloja, ettei luovuudelle ole oikein sijaa. Legolandissa (Legohouse) he tajusivat että voi olla myös luova. Olen tästä muutoksesta iloinen.

PS. Paperiasioita täytyy luultavasti hoitaa elo-syyskuussakin, koska tulotasoni nousee töihin menon takia.

PPS. Kasvimaakin hoituu kun käyn siellä nyt joka päivä. Kesällä hankkimani Syysleimu osoittautuikin valkoiseksi - se on kyllä nätti.

PPPS. Touhilla alkaa maanantaina päiväkoti (eskari vasta, kun koulu starttaa). Naakka saa lomailla vielä viikon.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys