Ystäviä, Suviseurat ja muun muassa Mölkkyä

Sain jälleen viettää viikonloppua lukiossa tapaamieni ystävien kanssa. Siirryin viikonlopun viettoon mökiltä mökille, mikä osoittautui pakkaamisen kannalta hivenen kummalliseksi. Oli minulla sentään mukana kaikki, mikä piti.

Palasin eilen meidän mökille henkisesti virkistäytyneenä - nuo vuosittaiset viikonloput ovat yksinkertaisesti ilmaistuna ihania. Elämämme ovat muotoutuneet aika erilaisiksi, mutta se on ainoastaan mielenkiintoista.

Sain myös aivan uudenlaisen kokemuksen - kävin "turistina" Suviseuroissa ensimmäistä kertaa. Minua on jo pitkään kiinnostanut, miten noin iso tapahtuma on organisoitu. Toki olen uskontosuuntauksista kiinnostuneena kiinnostunut myös muustakin.

Pieni jännitys iski, kun lähestyimme autolla seura-aluetta. Kaikki meni kuitenkin todella hyvin alkaen parkkipaikalta bussikuljetuksella seurakentälle. Pohdin myös, herätänkö jotenkin huomiota, kun en kuulu uskontokuntaan. No en varmaankaan herättänyt, ehkäpä sulauduin joukkoon ihan hyvin.

Oli hauskaa nähdä, miten lapset näyttivät nauttivan tapahtumasta. Heitä olikin paljon joka puolella. Mielenkiintoisia olivat myös kokonaiset bussit, joista ilmeisesti oli tehty matkakoteja. Kaikesta näki, että tapahtuma on vanhoillislestadiolaisille todella merkittävä.

Tunnelma oli kaiken ihmisvilinän keskellä jännällä tavalla rauhallinen. Vaikka hengellisyys (ainakin uskonnon tunnustamiseksi luettava) puuttuukin, siis itseltäni, koin tapahtumassa rauhallisuutta, joka tuntui hyvältä.

Voisin käydä Suviseuroissa toisenkin kerran. 

Illalla mökillä, siis eilen illalla, oli luvassa hieman nyrkkipyykkiä (sitä tulee tehtyä harvoin), mölkkyä koko perheen voimin sekä oma pieni iltauinti, jonne en nyt ottanut lapsia mukaan. He kävivät lauantain ja sunnuntain aikana Karkkilan Valimo- ja työläismuseoissa. Siitä lähtien meillä on leikitty tehdastyöläisiä, joilla on onneksi myös vapaata ;) 

Lämpötilan lasku on otettu meillä siinä mielessä iloisesti vastaan, että pääsemme ehkä viimein käymään Hiidenlinnan seikkailupuistossa. Siellä näyttää olevan tekemistä kaikenikäisille. 

Muutoin mökkiaikamme alkaa kulkea loppua kohti. Edessä on lähtö parin viikon asuntoautoreissulle, ja siihen pitää vielä valmistautua monella tavalla. Myös kasvimaan rikkaruohotilanne on varmaankin mielenkiintoinen puolentoista viikon poissaolon jälkeen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe