lauantai 29. heinäkuuta 2023

Lastenhuone - tavaranvähennys

 Olen tehnyt viime aikoina lastenhuoneessa pienimuotoista raivausta. Vaikka huone onkin tilava, on Naakalla ja Touhilla sen verran eri tavarat (toki yhteistäkin), että huoneen lattia ei parhaimmillaan meinaa erottua.

Havaitsin myös, että meillä on aivan liikaa pelejä. Samalla niitä pelataan todella vähän. Joskus on toki kausia, jolloin pelaaminen on ohjelmassa enemmän. Koska yhdessä pelaaminen on hyvää ajanvietettä, ajattelin, että pienempi pelien määrä voisi lisätä lautapelihetkiä.

Teimme Naakan kanssa (Touhi oli kaverilla) sopimuksen, että hyllyyn jää viisi lautapeliä, loput siirtyvät kellarivarastoon isoon pahvilaatikkoon. Kerran kuukaudessa saa käydä vaihtamassa pelejä. Koska kaikki pelit eivät mahtuneet edes siihen isoon laatikkoon, teimme luopumispäätöksen muutamasta. Ne lähtevät kierrätyskeskukseen.

Palapelejä meillä on vähemmän, mutta päätimme, että niistäkin jää viisi kappaletta hyllyyn, loput siirtyvät kellariin. Palapelejäkin meillä tehdään ajoittain, enemmän talvi- kuin kesäaikaan. Niissäkin on nyt muutama "vaihtari" kellarissa.

Samalla siirsin myös muutamat muut lelut kellariin sekä omaan vaatekaappiini. Jos lapset kyselevät niitä, ne saa takaisin. Lapsilla on ollut jo pitkään liikaa tavaraa, josta vain pieni osa on käytössä. Nyt tilanne on parempi.

Millä meidän lapset sitten leikkivät? Touhilla lempilelut ovat tällä hetkellä pienet, muoviset sotaukot (sellaiset perinteiset) sekä Nerf-pyssyt. Hän leikkii välillä yksin, mutta esimerkiksi eilen hän lähti Nerffeineen pihalle.

Naakka leikkii mielellään pets-hahmoilla. Niitä ei ole pitkään aikaan hankittu edes lisää. Olen havainnut, ettei niitä tällä hetkellä ole edes kovin paljon kaupoissa esillä. Naakalla on toisille leluille tarkoitettu "linna", mutta petsit asuvat välillä myös Heman-linnassa ;) 

Koska suosituilla leluilla leikitään, ne eivät ole siirtymässä kellariin. Sellainen muutos meillä on selvästi tapahtunut, että monta vuotta suosituimmat lelut, legot, eivät ole juuri nyt paljon käytössä. Ne on pääasiassa säilötty siististi sängyn alle, joten niitä ei olla siirtämässä mihinkään.

Olen suunnitellut jotakin tämänkaltaista lasten huoneeseen jo pitkään, mutta suuremmat muutokset ottavat aikansa. Jatkan vieläkin tavaran vähentämistä kyseisestä huoneesta, mutta tänään on "ulkotyöpäivä" ja suuntaan puutarhapalstalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...