torstai 6. heinäkuuta 2023

Ulkoilmaelämää ja mökkiaskareita

 Iästäni (ei mielestäni vielä vanha, vasta noin puolet 85 ikävuodesta) huolimatta ryhtini on miltei huomaamatta huonontunut vuosien varrella. Osa yläselkäkivuistani (alaselässäkin on kumara kohta) johtuu varmaankin siitä. 

Olen siis yrittänyt viime päivinä seistä paremmassa ryhdissä. Hyviä puolia: katselen maailmaa hieman ylempää. Huonoja puolia: tämäkin sattuu, toivottavasti ei niin paljon että pitää lässähtää taas. 

Varsinainen liikunnan harrastaminen on ollut tällä viikolla vähän huonoa. Vasemman jalan jalkapöytä päätti kipeytyä taas. Tämäntyyppiset vaivat tuppaavat olemaan pitkäkestoisia, jos ei lepuuta tarpeeksi. No, esiinnyin viime päivät kuin mikäkin vanha ruustinna, ja kutsuin ystäviäni visiitille kotiini. Hauskaa oli ja lepoa tuli :) 

Istun parhaillaan mökin kuistilla ja juon kirjoittaessani aamukahvia. On hieman vilpoisaa. Tavallaan mukavaa, viime vuodet olemme kiirehtineet mökille ainoastaan silloin, kun helle on kuumimmillaan. Siinä on hyvät puolensa kuten lämpimässä vedessä uiminen. 

Muu tekeminen jää kuitenkin vähäiseksi, koska on liian kuuma. Nyt olen hyvin toiveikas, että saan aamupalan jälkeen loputkin nurmikot ajettua. Haluaisin myös viimeinkin kokeilla uutta viikatetta, jonka tänne viime mökkireissulla hankin.

Itse asiassa puitakin pitäisi kärrätä ja pinota. Katsotaan, mihin tällä mökkireissulla venymme. Jos nyt aloittaisi siitä nurmikosta. 

Keksin illalla, että lapset voisivat valita mökin edustalla kasvavista puuntaimista nimikkopuun. Touhi valitsi pitkän pohdinnan jälkeen erään männyn. Hän nimesi sen: Satusetä :D No nyt Satusetää mittaillaan ja todetaan tästä lähin vuosikasvu. Vielä ei tarvita tikkaita.

Naakka valitsi koivun, jolle hän ei halunnut antaa nimeä. Pohdin, että pitäisikö minunkin valita jokin keski-ikäpuu itselleni, mutta en ole vielä päätynyt mihinkään ;) 

Kannustan nyt lapsia rymyämään mökkitontilla ja tutustumaan, mitä kaikkea täältä löytyy. Vaikka meillä on kaupungissa metsä noin 300 metrin päässä ulko-ovesta, se on tuhansien muiden asukkaiden kanssa yhteiskäytössä. Tämä on enemmän omaa, ainakin sellaisen mielikuvan voi luoda...ja oppia samalla paljon uutta.

PS. Lepuutan jalkaa tänäänkin, mutta nurmikon ajo ja kaupassa käynti ovat hivenen pakollisia hommia.

PPS. Latasin itselleni pitkästä aikaa geokätköilysovelluksen - tavoitteena ainakin löydetty kätkö uudesta kunnasta. Se on kyllä hieman haasteellista, kun tukikohtana on oma mökki.

PPPS. Itse asiassa en itsekään ole vielä päässyt irti rymyämisvaiheesta - luonnosta löytyy niin paljon kaikkea mielenkiintoista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...