sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Mustikoita ja muutakin mukavaa

 Mökkilomapäivitykset jatkuvat....vaikka mustikkasadosta on povattu huonoa, ei se tällä kertaa näytä koskevan meidän mökin ympäristöä. Täällä näyttää olevan enemmän mustikoita kuin vuosiin :) Poimimisaikaa vain ei ole loputtomasti. 

Ajattelin kuitenkin, että jos litran tai pari saisi poimittua. Sekin toive on ehkä yläkanttiin, mutta jokainen desi tarkoittaa vähemmän "ostomustikkaa". Viime vuonna en säilönyt mustikkaa ollenkaan, nyt ne ovat loppu.

Naakkakin intoutui tänään poimimaan muutaman desin. Sanoin etten pakota ollenkaan, mutta Naakka oli yhtä mieltä siitä, että mustikoiden poimiminen on mukavan rauhallista puuhaa. Pakkoa ei ole, eikä Touhi tällä kertaa innostunut.

Pääsimme myös kesätorille. Siellä olikin vilinää ja vilskettä! Kokemus oli ihana ja tori varsin perinteinen, vaikka meidän perheen kesätoriperinne taitaa nyt vasta alkaa. Torilla muurinpohjalettu maistui, ja teimme kirja- laukku- ja barbinvaatelöytöjä :) 

Pääasia oli kuitenkin torin tunnelma. Oli hauskaa nähdä sellainen ihmisvilske. Koska läheisen tanssilavan tuntumassa oli muutama geokätkö hakematta, löysimme sinnekin. Oli vähän vaikeaa selittää lapsille tanssilavan funktiota. 

Itselläni on muistoja muutamista lavatansseista lapsuudessa. Siellä hauskinta taisi pienenä olla puffetti. Niin, ja liukastelu lattioilla, joissa oli perunajauhoa. Se oli ehkä vähän eikä niinkään vähän kiellettyä, mutta tulipahan tehtyä, silloin 90-luvun alussa.

Pääsimme myös iltaongelle. Se on laji, jossa olen pro - siis en nyt varsinaisesti kalastamisessa :D , mutta osaan hoitaa homman matojen kaivuusta kalojen perkaamiseen. Tyyni sää olisi ollut plussaa, mutta ei se nyt tällä kertaa onnistunut. Pikemminkin pääsimme liukastelemaan märillä kallioilla.

Vaikka käytössä oli vain yksi onki, kaloja tuli kuusi kappaletta, kaksi ahventa ja neljä särkeä. Naakka ja Touhi saivat molemmat melkein yhden kalan ylös. Kala söi aikansa, jonka jälkeen kukaan ei ollut pinnan alla enää nälissään.

Molemmat lapset tulivat mukaan kalojen perkaamiseen. Molemmat harjoittelivat suomustamista, ja se meni oikein hyvin. Keskustelimme myös eläinten tappamisesta ravinnoksi. Haluan antaa lapsilleni oppitunteja, ettei ruoka tule kaupan hyllyltä, vaan sillä on alkuperä luonnossa. 

Paistettu iltakala (myös iltapala) maistui kaikille. Särjessä ja ahvenessa on makuero, mutta molemmat maistuvat hyviltä. Molempien lasten mielestä onkiminen oli hyvä kokemus. 

PS. Menen vielä tänään mustikkaan - katsotaan, kuinka paljon jaksan poimia. Osa marjoista on vielä raakoja, joten pitää poimia valikoiden.

PPS. Naakka löysi toisen geokätkön, minä löysin toisen :) Naakalla on nykyään myös oma kätköilytunnus.

PPPS. Katsotaan, tuleeko tällä mökkireissulla vielä kalastettua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...