lauantai 11. marraskuuta 2023

Marraskuu ja ensimmäiset jouluherkut

Marraskuu - se tuntuu menevän aina niin nopeasti, etten kerkeä hahmottamaan asiaa. Töissä on kiireinen kausi ja kaiken maailman menoja siihen päälle. Sen lisäksi pitäisi alkaa suunnitella joulua - siis käytännössä joululahjoja lapsille.

Asia on jo jollakin tavalla polkaistu käyntiin, mutta lähinnä niin, että olen saanut apua asiaan. Ehkä ei pidä olla näin vaatimaton. Minulla on tekeillään lahja, jonka valmistan itse. Tällaista ei olekaan tapahtunut vähään aikaan!

Varsinaiset lelulahjat ovat hahmottuneet lapsille, mutta Touhille tarvitsisi ehkä vielä jotakin. Ei sillä, että hän todella tarvitsisi juuri mitään :D Toisaalta, on mukavaa muistaa lapsia leluilla vielä, kun se on mahdollista.

Itse asiassa, ensimmäiset glögit ja joulutortut on nautittu. Ne nautittiin viime maanantaina kun meillä oli ystävä kylässä. Olen säännöllisesti harrastanut arkikyläilyä, se on varsin hauskaa ja vie ajatukset kivasti pois töistä. Viikonloppuisin olen usein niin väsynyt, etten jaksa aikatauluttaa lauantaita ja sunnuntaita kuin poikkeustapauksissa.

Ihan mukavaa se jouluisten herkkujen nauttiminen oli. Pääruokana oli lohikeitto (ihan pakastelohesta), ja kaikilla oli mukavaa. Naakka toi kuunneltavaksi löytämänsä Itsevaltiaat - kappaleet (hulvatonta) ja loppujen lopuksi päädyimme hohottamaan vanhoille Putous-sketseille.

Aina tällaisina hetkinä tuntuu, että nauran liian harvoin. Olen kiitollinen, että kuitenkin saan tällaisia hetkiä <3 

Naakan oma hetki, siis koulussa, oli eilen. Kaikkeen koettuun nähden oli ihanaa todeta, että kaikki on tällä hetkellä hyvin. Naakka (kuten Touhikaan) ei fanita näitä hetkiä, onhan se nyt kuumottavaa olla aikuisten tentattavana.

Tuntuu, että Naakka itsekin viihtyy oikein hyvin. Jostakin kumman syystä ranska ei olekaan enää kamalaa, sen sijaan yhteiskuntaoppi on kokenut inflaation, koska se on liian helppoa. Se ei nyt ole yllätys, Naakka on varsin syvällä kiinnostuksenkohteessaan ;) 

Uinnit olemme saaneet Naakan kanssa suoritettua, täytyisi vain saada aikaiseksi kirjoittaa jonkinlainen arviointi/kooste asiasta. Tekemistä on kuitenkin aika paljon, joten tämä saa odottaa vielä jonkin aikaa. Pääasia, että homma on hoidettu ja Naakan kanssa jatketaan varmasti vielä uinteja.

PS. Olen edelleen jonkin verran lelufani, joten lasten joululahjapohdinta ei ole täysin negatiivinen asia ;) 

PPS. "Äiti, sinun pitäisi edes joskus sanoa "kyllä" ettet olisi aina oppositiossa".  Sitä se poliittinen harrastus teettää.

PPPS. Hankin kaikkea muuta kirjamessuilta paitsi kirjoja: Nämä söpöt tulitikkuaskit ovat Lintulan luostarin standilta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...