perjantai 17. marraskuuta 2023

Spirometriapuhalluksia, kouluintoa ja kyläilijöitä

 Kävin tällä viikolla spirometriassa. Kerta oli ensimmäinen, joten se vähän jännitti. Ensinnäkin, olen helpottunut, kun asia on hoidettu. Se peruuntui kerran, kun minulle oli annettu väärät ohjeet. Se peruuntui toisen kerran, kun työterveydessä oli työntekijäpula. Se ei onneksi peruuntunut kolmatta kertaa.

Sain kokeen aikana tsemppiä ja kannustusta, mikä varmasti helpotti suoritusta. Koko hommaan meni noin tunti. Kävin huvikseni lähtiessäni kysymässä, pääsisinkö samalla influenssarokotukseen. Mikä onni, kuuden minuutin päästä olisi peruutusaika!

Sain näin hoidettua kaksi asiaa kerralla, mikä helpottaa tilannetta aivan suunnattomasti. Oikea aika olisi ollut ensi viikolla, ja silloin olisi pitänyt taas perua jotakin. 

Puolikoominen tilanne kuitenkin sattui, kun menin rokotettavaksi. Rokottaja kysyi heti alkuun, olenko kunnossa, kun havaitsi että huulten reunat ovat aivan valkoiset. Uskoi että olen, kun kerroin olleeni juuri spirometriapuhalluksissa :D 

Tällä viikolla olen ollut iloinen muun muassa siitä, että Touhin kouluinnostus on edelleen tallella. Hän tykkää mennä kouluun ja tekee läksyt oma-aloitteisesti. Vain muutaman kerran on kokenut homman tylsäksi tähän mennessä.

Touhin koulu-uinnit päättyivät eilen, eli uintiharrastus on taas vanhempien vastuulla ;) No, ei se nyt ehkä niin kamalaa ole. Ainoastaan viime viikolla unohdimme uimakamppeet, tällä viikolla Touhi muistutti asiasta (Hyvä Touhi)!

Meillä on vielä tällä viikolla T:n tukan parturointi. Kovin lyhyttä mallia ei nuoren miehen mukaan ole tulossa, mutta tukkaa on kuitenkin jo pakko vähän siistiä. Touhi suhtautuu vähän nuivasti parturissa käyntiin, mutta luulisin, että kaikki sujuu hyvin.

Meillä on tälläkin viikolla vieraillut pitkästä aikaa yksi ystäväni. Tunnemme toisemme yläasteajasta lähtien, joten tapaamisiimme liittyy joka kerta menneiden muistelua ainakin vähän. Söimme tietenkin joulutorttuja. 

Naakka mainitsi juuri, että haluaisi leipoa pipareita. En pidä tätäkään jouluherkkua ollenkaan huonona ajatuksena. Saisinkohan tehtyä taikinan ihan itse? Luulen että tämän viikonlopun "hätään" kerkeän vain valmistaikinapuuhiin.

Meille tulee kyläilijöitä myös huomenna. Usein kyläilyjutut kasaantuvat tiettyihin ajanjaksoihin, nyt tuntuu, että haluan tavata ihmisiä ennen joulunalusaikoja. On mukavaa, että kyläilijät haluavat tulla meille! Tarjoilujutut ovat tosiaan vasta alkutekijöissä, mutta eiköhän tästä vielä päästä eteenpäin. 

PS. Nyt ei ole onneksi luvassa lääkärikäyntejä, hormonitasoja pitäisi ehkä mitata alkuvuodesta.

PPS. Touhilla on monta suosikkiainetta koulussa, matikka ja ympäristöoppi kilpailevat tällä hetkellä ykkössijasta.

PPPS. Katsotaan, mitä kaikkea hauskaa huomisten kyläilijöiden kanssa keksitään!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...