Selätetty!

Glumps, nyt se vähän varhaisempi arki alkoi. Rva kävi juuri viemässä Naakan päiväkotiin, hän alkaa nyt olla siellä vähän pidempää päivää, 7-tuntista. Kun sanoin Naakalle, että mennäänkö päiväkotiin, hän vastasi "ei". Kun kerroin, että nyt siellä saa aamupalaa, hän vastasikin "joo"!

Rva:lla on nyt puolisentoista viikkoa "vapaata", sitten työkokeilu mitä todennäköisimmin jatkuu. Se vapaa kuluu kaikenlaisten rästihommien teossa, mutta se on rva:sta ihan mukavaa. Tosin tällä viikolla rva haluaisi mennä joku päivä kansallismuseoon, sellainen päivä voisi olla vaikkapa huomenna...

Eilen rva oli onnekas saadessaan tavata kahta lapsuudenystäväänsä. Jutut menivät hyvin nopeasti juuri sinne varhaisteinivaiheen tasolle, mutta olipa virkistävää! "Tilaisuuden" kruunasi paikalle tullut kampaaja, joten saimme jo ennestään mukavan päivän lisäksi uudet tukat!

Rva hankki muuten vuoden pohdittuaan itselleen selättimen (se pyöreä laite, jossa veivataan kehoa puolelta toiselle käsipainojen kanssa tai ilman). Rva:n selkärangan liikkumattomuusongelma on aika hankalaa tasoa, alaselkä kyllä liikkuu liiankin hyvin.

Varovaiset ensimmäiset treenit selättimellä ovat menneet ihan hyvin, tosin alkuun selkä tuli kipeäksi, koska rva innostui veivaamaan vähän liiankin kanssa! Sittemmin tahti on muuttunut hieman varovaisemmaksi, mutta ainakin vielä treenaaminen on kivaa.

Rva:n tavoite selättimen kanssa on liikutella yläselkää kymmenisen minuuttia joka päivä, se on oikein tervetullut uudistus entiseen, selkärangan liikkumattomuusharjoituksia on tehty viime aikoina luvattoman vähän.

Kuntoon liittyen, ehkä rva uskaltaa täällä blogissakin mainita, että rva:lla on tänä vuonna laihdutustavoite! Tavoite on viisi kiloa tämän kuluvan vuoden aikana (ei haittaisi, vaikka lähtisi vähän enemmänkin, mutta ei tarvitse).

Rva:n painonnousu johtuu monestakin asiasta. Kilot tulivat muutamien kuukausien aikana yli vuosi sitten, kun rva lopetti imetyksen. Se, ettei paino ole lähtenyt laskemaan, johtunee liian isoista ruoka-annoksista. Makeaa rva ei himoitse, suolaista sitäkin enemmän.

Rva:n tavoite ei ole näyttää kovin erilaiselta kuin nyt, mutta olisi ehkä kiva mahtua kunnolla edes näihin nykyisiin vaatteisiin. Lisäksi, kun kropassa on ennestäänkin ongelmakohtia (niska, alaselän yliliikkuvuus, toinen polvi...), ei ylimääräinen paino ainakaan helpota asiaa.

Katsotaan, mitä tästä tulee, rva ei ole koskaan ennen laihduttanut!


Kommentit

  1. Oon kuullut paljon hyvää tuosta Selättimestä. Itsekin tykkäisin varmasti siitä, mutta ei näillä lonkilla ja polvilla pysty kokeilemaan sellaista... Täytyy yrittää Peurungassa tehdä selälle vastaavaa liikettä vedessä, niin, ettei jalat oo maassa vaan alakroppa ikään kuin kelluu vaan, silloin saan ehkä liikkeen selkään enkä tuonne alakroppaan. Mulla on ollut alaselkäkipuakin (kuten lienet lukenut), joten jotakin jumia/epätasapainoa ihan varmasti siellä on, muiden ongelmien lisäksi...

    Tuo painonpudotus ois mullekin hyvä tavoite :) Se on jäänyt jäihin tämän vamman myötä, mutta josko jostakin saisi energiaa edes siihen, että katsoisin ainakin paremmin, mitä suuhuni laitan...

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä selättimen kanssa vamman pitää olla jossakin muualla kuin lonkissa. Joo, olisi ihme, jos alaselkäkipua ei tilanteessasi olisi. Toivottavasti sen hallitsemiseen löytyisi joku keino, jota olisi mahdollista toteuttaa säännöllisesti.

    Painonpudoitus on kyllä sellainen asia, mihin tarvitaan sitä jaksamista. Juttu oli minullakin mielessä aiemmin tänä vuonna, mutta energiaa vieviä asioita oli niin paljon, etten jaksanut perehtyä. Aika näyttää, miten nyt käy ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe