Stressitekijöitä

On joitakin asioita, jotka vain on vaikea ottaa rauhallisesti. Eräs niistä on yhden poliklinikan toiminta, jossa olen asiakkaana. On toki hyvä, että asiakkuussuhde on olemassa, mutta minulla nousee aina verenpaine kun heihin täytyy olla yhteydessä, sillä ongelmia tulee aina.

Minulla olisi ollut tänään aika lääkärille. Viime perjantaina sain soiton, että lääkäri on perunut aikani. Tällä kerralla piti hoitaa kaksi asiaa, joilla on aikaraja tilanteeseeni liittyen, sekä lääkkeiden uusiminen, joihin piti tulla muutoksia tämänpäiväisen käynnin yhteydessä.

Kun kysyin lääkeasiasta, sain vastaanotosta varsin tylyn kommentin, että minun olisi asiakkaana pitänyt itse huolehtia lääkkeiden uusimisesta, heillä menee siihen viikko. No, sen tiesin jo etukäteen. Sitä vain en tiennyt, että minun olisi ilmeisesti pitänyt aavistaa, että se aika, jolloin lääkkeet oli tarkoitus uusia, peruuntuu.

Jos minulla ei ole vastaanottoaikaa, uusin lääkkeet toimiston kautta asianmukaisena ajankohtana, mutta kun nyt niistä muutoksista piti nimenomaan keskustella, niin oletin että keskustellaan... no ei, toimiston tädillä oli ilmeisesti tarve tylyttää ja siinä hän onnistui.

Kysyin, miten saan uuden ajan. Siihen sain vastauksen, että lääkäri mahdollisesti soittaa minulle uudesta ajasta. "Mahdollisesti" on termi, joka ei nyt valitettavasti sopinut aikatauluuni. Lääkäriin en itse saa millään yhteyttä.

Mietin asiaa pari päivää ja soitin toimistoon uudestaan (eri toimistoihminen). Minulle tarjottiin asian selvittämiseksi puhelinaikaa kahden viikon päähän. Nyt sain toimiston lähettämään viestin lääkärille lääkkeiden uusimisesta ym. Ainakaan eilen ei sitten uusittu, ehkä uusinta tapahtuu tänään tai sitten ei.

Niitä isompia kokonaisuuksia, jotka piti hoitaa, ei nyt varmaan sitten tällä erää hoideta. Ne asiat heijastuvat kauttani koko perheeseen, kuulun tämän ongelman suhteen korkean riskin ryhmään taustani takia,  mutta se ei ilmeisesti ole tärkeää.

Valitettavasti tämän asiakokonaisuuden hoito on viime aikoina ollut yhtä pallottelua eri tahojen välillä (eikä kyse edes ole niskasta :D ) Poli on ohjannut minut vuoroin neuvolaan, vuoroin tk-lääkärille. Neuvola on ohjannut minut polille, samoin tk-lääkäri.

Kuten niskaongelmieni, myös tämän asian kohdalla olisi mukavaa, jos joku ottaisi asiasta kokonaisvastuun. Itselläni ei muutaman tunnin yöunilla, oksentamisen, pahoinvoinnin ja ison mahan ja siihen liittyvien terveysongelmien kanssa meinaa riittää siihen energiaa.

Tämä on taas niin tätä...kannattaisi pysyä terveenä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe