Napen eka Lintsin-reissu ja Rva:n ryhti

Niskaset kävivät eilen iltakeikalla Lintsillä, siis nuorimmaista (ja isoisää) myöten. Naakka oli toivonut kesälle toista Lintsin-reissua jo pitkään, ja nyt tuli sopiva hetki, kun kaikki tunsivat olonsa levänneiksi ja sää oli myös ihan ok.

Matkustimme paikan päälle autolla, vaunut tavaratilassa. Paikka oli sunnuntain kunniaksi täynnä väkeä, onneksi jonotuksia ei ole, kun suuntana olivat pienten ilmaislaitteet (Kot kot poikkeuksena, sinne oli kyllä jonoa).

Rva toimi reissun ajan vaunuvahtina, Nappe ei 2,5 viikon ikäsaavutuksellaan ymmärtänyt vielä paikan iloista mitään. Rva huomasi, että huimaus iskee kyllä edelleen helposti päälle, mikäli ihmisiä, värejä ja hulinaa (eli huvipuistotunnelma) on päällä. Se helpottui istumaan hakeutumalla.

Naakka on kokenut Lintsin-kävijä. Meinasin rynnätä kaakattavana kanaemona autokaruselliin varmistamaan, että Naakka pääsee itse autoon ja varsinkin sieltä pois. No, tulos oli se, että katsoin ulkopuolelta, kun Naakka hoiti tuon kaiken mallikelpoisesti itse, ja muisti vielä väläytellä meille hymyjä ja vilkutuksia elokuvatyyliin, kun "ajoi" ohitsemme!

Rva ei ollutkaan päässyt Lintsille tänä kesänä, kun loppuraskaus oli niin kivulias ja pahoinvointinen. Nyt on jo aiempaan verrattuna (ainakin kipulääkkeiden kanssa) oikein helppo kulkea kun muistaa, että on toipumassa leikkauksesta, josta on vain muutama viikko sekä noin 2,5 vuorokauden yrityksestä synnyttää lähtökohtaisesti alateitse...

Sadekin toki yllätti (ei se varsinainen yllätys pilvistä päätellen ollut) meidät, jolloin siirryimme pizzeriaan. Kyseiseen pizzeriaan liittyykin rva:n kirjoituksen varsinainen aihe: olen onnistunut viimein (noin seitsemässä vuodessa) löytämään sellaisen istuma-asennon, jossa selviän ilman huimausta ainakin tunnin verran!

Jos tämä toimii tulevaisuudessakin, se avaa mahdollisuuksia vaikka mihin. Tätä yläselän asentoa, joka on varsin ryhdikäs, on vähän vaikea selittää näin kirjoittamalla, olisikohan se sitten asento, jossa yläselkäni asettuu luonnolliseen asentoonsa.

Blogini parissa pidempään viihtyneet tietävät, että juuri huimaus on ollut se isoin haaste rva:n niskavammassa. Siksi olen tästä löydöstä varsin tyytyväinen ja ylpeä, aika kovaa työtä tämä asentojen etsiminen on vuosien varrella ollut!

Muuten selkäni jatkaa jumittuneessa tilassa. Nyt, kun ryhdin korjaus on taas raskauden jälkeen mahdollista, se voi osaltaan auttaa jumien kanssa... Hieronnassa käyntiä jatkan säännöllisesti, se tekee viikosta niin paljon helpomman.

Lisäsin tähän loppuun vielä pari Nappe-aiheista kuvaa. On kaiken kaikkiaan tosi ihanaa, kun talossa on uusi pikkuinen...





Kommentit

  1. Hieno homma, että ryhdikäs asento on löytynyt, jossa on helpompi olla ! Kertoisitko tarkemmin mihin asioihin olet kiinnittänyt huomiota ja millaisilla treeneillä olet lopputulokseen päässyt ?

    VastaaPoista
  2. Heippa anonyymi ja kiitos hyvästä kysymyksestä :) Minäpä kirjoitan piakkoin aiheesta ihan oman tekstin, kun kyseessä on sen verran pitkä prosessi.

    VastaaPoista
  3. Huimaus on minullakin haastavimpia oireita, kun se aktivoituu kaikesta mahdollidesta ja siihen liittyy vielä näköoireet horisontin pakenemisen muodossa. Tukikauluri onkin kiva kaveri liikkuessa niin ei tarvitse keskittyä niskan asentoon vaan voi keskittyä jalkojen toimintaan ja kuormituksen hallintaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe