Sairauksia ja ekojutut, osa 1.

Naakan nuhakuume alkaa olla lopuillaan, joten vaihtelun vuoksi Touhi sairastui uudelleen. Rva:lla ja puolisolla alkaa olla zombifiilis tämän tautijakson kestettyä jo liian kauan. Koska Touhin kuume sahaa neljänkympin lähellä, veimme hänet eilen koko perheen voimin lääkäriin.

Poikaraukka ei kyllä fanittanut lääkärireissua. Hän on vierastamisvaiheessa, ja lääkärin tutkimus oli hänen mielestään ihan kamala. Yllättäen verikokeen otto sujui mainiosti, Touhi ei edes huomannut, koska ihasteli niitä näytteenottopöydän hauskoja putkiloita.

Mitään hälyttävää ei vauvastamme löytynyt, kyseessä on virustauti, joka hoituu ajan ja särkylääkkeiden kanssa. Yöt ovat nyt entistäkin levottomampia, kun sekä Naakka että Touhi yskivät samaan aikaan ja vuorotellen.

Piristyäksemme lääkärikäynnin tunnelmista poikkesimme kotimatkalla muumikahvilassa. Kahvilasta on tullut lyhyessä ajassa rva:n suosikki. Rva ei jostakin syystä viihdy kahviloissa, joku niiden tunnelmassa stressaa rva:ta. Rva ei ehkä osaa hengailla rennon oloisena tyylikkäässä ympäristössä.

Muumikahvilassa tätä stressin tunnetta ei ole. Mikä parasta, ne on suunniteltu lapsiasiakkaille (viihtyi siellä kyllä myös kaikenikäistä porukkaa ilman lapsia). Leikkipaikka on ihana ja Touhi pääsi vauvakiikkuun kahvilapöydässä (se oli ensimmäinen kiikku Touhin elämässä).

Lupasin vähän aiemmin kirjoituksia ekokokeiluista. Pääsin aloittaa kestovaipoista. Ne tuntuvat jakavan lapsiperheellisiä puolesta ja vastaan. Rva perheineen sijoittuu mielipiteineen välimaastoon, eli meillä on osakestoiltu.

Meillä kestovaippoja käytettiin Naakalla ja nyt Touhilla osaksi, mutta esimerkiksi yöllä on aina käytetty kertavaippoja. Parhaimmillaan Naakan kanssa käytettiin kertavaippaa ainoastaan öisin, kaiken kaikkiaan Naakan kanssa käytettiin kestoja lähes 2-vuotiaaksi saakka. Sen jälkeen hän itse kieltäytyi.

Kummankaan kanssa ei ole kestoiltu ihan vastasyntyneestä asti, vaan kestoilu on alkanut noin 3 kuukauden iässä. Touhin kanssa oli maalla asumisen aikana taukoa (oma pesukone puuttui), mutta nyt on taas jatkettu.



Kestovaippoja olen käyttänyt lapsillani ensisijaisesti siksi, että se on kivaa! Vaipat ovat söpöjä, helppokäyttöisiä ja niitä on aina kotona, eli ei tule paniikkia, vaikka vaipat olisivat päässeet loppumaan ja kauppa on kiinni.

Muistan, kuinka vaipparoskiksen täyttyminen oli järkytys, kun Naakka lopetti kestojen käytön, mutta oli vielä täysin vaipoissa. Nyt, kun Touhin kanssa on päästy kestoilun alkuun, ei vaipparoskis täytyy ollenkaan niin usein.

Kyllä sekin mieltä lämmittää, kun roskia tulee vähemmän. Valtaosa meidän kestoista on hankittu käytettynä, mutta uusiakin on ostettu. Touhin kohdalla uusia ei tarvita, mikä toki lämmittää mieltä.

Toki pesemiseen menee energiaa ja onhan ne vaipat joskus valmistettukin, mutta luulen useat meidän käytettyinä hankituista vaipoista menevät kiertoon vielä meidänkin käytön jälkeen, joten kertakäyttökulttuurista ei voi tässä kohtaa puhua.

Kaikilla kestoilu ei toimi, mutta meillä se on ollut hyvä valinta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys