Ihana 5-vuotias!

Viimeisiä flunssan vaiheita viedään, ainakin toivottavasti...se on tietenkin yskimistä ja vinkuvaa hengitystä (infektioastma). Tänään meinasin tikahtua, kun hain Touhin kanssa Naakkaa tarhasta. Onneksi se tarhakin nyt loppui kesäksi, niin rattaiden työntämisestä sinne suuntaan on taukoa.

Ennen kaikkea olen hemmetin väsynyt. Syynä on juurikin tuo 2,5 viikon sairastaminen (ja Touhin sairaus). Toinen syy on toki, että parin viikon lastenhoitoputki on lopuillaan, ja minua odottaa vapaaviikonloppu. Aion kyllä pestä ikkunoita.

Sairaus herätti toiveita: voi, kun Touhi saisi viimein kokea yli neljän viikon jakson ilman flunssaa. Voi, kun kurkunpään tulehdukset eivät olisi niin rankkoja eivätkä ainakaan veisi meitä päivystykseen avaavaa lääkettä hengittämään. Voi, kun ne korvatulehdukset vähenisivät eivätkä ainakaan pahenisi, kun putkia ei enää ole.

Aiemmin en tiennyt, millaista elämä infektiokierrelapsen kanssa on. Nyt se on tullut tutuksi, ja olisi kyllä mukavaa, jos oireilu tulevaisuudessa helpottaisi.

Tänään hain päiväkodista kesälomalle ihanan Naakkasen. Vuosi on merkinnyt hänelle kasvua ihan valtavan monissa asioissa. Kun katselin päiväkodin pöydän ääressä piirtelevää Naakkaa, tuli yhtäkkiä tunne, että mihin nämä vuodet oikein kiitävät!

Nyt tyttö piirtää ihania kuvia, hoitaja on letittänyt hänelle ihanan ranskanletin, ja syksyllä odottavat uudet tuulet - silloin päiväkotiin mennään yhdessä pikkuveljen kanssa. On sisätilaongelmia, hankala hakumatka ja ulkotilaongelmia, mutta aivan upea henkilökunta, johon olen aina voinut luottaa. Voin olla kiitollinen paljosta.

Tänä kesänä Naakka...

-haluaa käydä Muumimaailmassa
- aikoo uida paljon ja syödä jätskiä
- haluaa käydä mökillä
- tykkää erityisesti piirtämisestä
- aikoo olla ainakin 250 päivää kesälomalla.

Ainakin näitä pyrimme antamaan hänelle:

- enemmän aikaa isin kanssa
- enemmän aikaa äidin kanssa ilman Touhia
- haluan lukea hänelle enemmän ääneen
- haluan kuunnella hänen ajatuksiaan
- aikaa isovanhempien kanssa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe