Jukolan Jussi

Meidän taapero lähti eilen kampaajalle - takaisin tuli poika! On se kyllä ihme, mitä eka leikattu tukka tekee vähän alle kaksivuotiaalle...ulkonäkö muuttui tyystin isomman pojan näköiseksi.

On toki monia, jotka eivät vielä tämänikäistä käytä tukanleikkuussa - esimerkiksi tyttäremme kävi paljon myöhemmin, sillä hänellä ei vielä kaksivuotiaana kasvanut juurikaan tukkaa, vaikka nyt onkin pitkä- ja paksutukkainen viisivuotias.

Touhi sen sijaan...hänellä tukankasvu on nopeaa ja melko runsasta. Lisäksi tukka on melkein piikkisuora, joten siitä ei saa aikaiseksi nätimpiä pidempiä malleja, kun hiukset eivät lainkaan taivu. No, nyt Jukolan Jussin pehko on siistitty ja ilo silmälle!

Naakan kanssa meillä oli eilen "naisten päivä", eli Touhi oli isällään yötä, ja me teimme Naakan kanssa vaikka mitä. Leivoimme pizzaa, kävimme pyöräilemässä niin että minä hölkkäsin vierellä, Naakka leikki pikkulegoilla, katseli elokuvan jne.

On itse asiassa surullista, että kohta kaksivuotiaan pikkuveljen isosisko ei voi kotonaan tehdä vapaasti 5-vuotiaiden juttuja, vaan kaikki pitää tehdä enemmän tai vähemmän pienemmän mukaan. Onneksi tilanne helpottuu jo viimeistään ensi kesään mennessä, ja onneksi nyt on loma-aika, jolloin Touhi voi olla isällään enemmän.

Tänään sain nukkuakin paljon tavallista myöhempään, nousin sängystä noin puoli yhdeksältä. Naakka oli jo siihen mennessä ollut pitkään hereillä ja katsonut piirrettyjä.

Menin tänään myös hierontaan. Oli kyllä tavallista tuskallisempi hetki, vaikka lopputulos oli oikein hyvä. Kun olen joutunut olemaan 3 viikkoa enemmän tai vähemmän paikoillani, oli yläselkäni aivan järkyttävässä kunnossa. Yleensä paikat eivät myöskään ole noin kipeinä, mutta nyt oli toden totta hankalaa.

Menoani rajoittaa vieläkin infektioastma, eli jos teen jotakin vähänkin vauhdikasta, alkaa puuskuttaminen ja yskiminen. Toivon mukaan kortisoni & avaava lääke vievät asiaa edelleenkin eteenpäin.

Alkuviikosta oikein "repäistiin", ja käytiin lasten kanssa kirjastossa. Iloisena yllätyksenä siellä oli Petshop-näyttely, jota molemmat tykkäsivät katsella. Touhin tukka on tässä vielä leikkaamatta.


Pienenä tilannekomiikkana kirjastossa sattui myös olemaan taideteos jukolan veljeksistä - jäin vähän pohtimaan, ketä heistä Touhi tukkansa kanssa alkaa eniten isona muistuttaa ;) :


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys