Astmatutkimuksen tulokset ja kotipäivä

Olen tänään viettänyt kotipäivää Touhin kanssa. Hän alkoi taas alkuviikosta yskiä, ja yskä meni sellaiseksi, että piti jäädä kotiin sairastamaan. Tuli taas monta huonosti nukuttua yötä, ja kun tänään oli minun vuoroni jäädä kotiin, en ollut pelkästään harmistunut ;)

Juuri viime yö oli se käänteen tekevä tämän taudin kohdalla - ei tullut kuin yksi isompi yskäkohtaus, joka hiljeni tutilla. Nukuin noin tunnin enemmän kuin tavallisesti, ja täytyy sanoa, että se teki ihmeitä.

Touhin astmatutkimuksista saatiin myös kuulla tällä viikolla. Iloksemme saimme kuulla, että sekä allergia- että astmakokeiden tulokset olivat negatiivisia. Kyse on siis "vain" infektioherkkyydestä ja ahtaista hengitysteistä. On suuri mahdollisuus, että pääsemme infektiokierteestä eroon, kun poika kasvaa.

Vaikka astmaa ei ole, säilyy avaava lääke apunamme, kun kurkunpään tulehdus iskee. Se avaa hengitysteitä. Myös Uuden lastensairaalan päivystyksessä tulee varmasti käytyä vielä useasti - Touhi menee säännöllisesti niin tukkoon, että emme uskalla olla pelkkien kotikonstien varassa.

Kuitenkin, oloni on toiveikas. Touhilla oli viimeksi korvatulehdus melkein vuosi sitten, vaikka silloin se olikin paha ja molemmissa korvissa. Putket eivät ehkä ole enää korvissa paikallaan, tai ainakaan niitä ei ole tarkistettu kesän jälkeen.

Touhin yskä on kuitenkin nyt helpottunut, hän menee luultavasti huomenna päiväkotiin, ellei muutoksia olotilassa tapahdu. Se onkin viimeinen päiväkotipäivä ennen joulutaukoa. Sitä tulee sekä minulla että lapsilla (ja luultavasti myös heidän isällään) paljon, loppiaiseen asti.

Tänään puuhasimme Touhin kanssa aamupäivällä kaikenlaista. Pyyhimme pölyjä - kuivasimme sen jälkeen lattian, koska Touhi piti enemmän rätin kastelusta kuin puristamisesta.

Lisäksi minä vaihdoin saniaisen kunnolliseen ruukkuun,  ja annoin Touhin sumuttaa orkideat ja muutkin huonekasvit. Tämän jälkeen kuivasin koko keittiön, koska T. sattui pitämään sumuttamisesta ...

Iltapäivän aikana ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja lähteä Touhin kanssa käymään kaupassa. Kauppa on meiltä ehkä kolmensadan metrin päässä, joten Touhille ei ehkä kuitenkaan tule liikaa rasitusta ja kylmää ilmaa.

PS. Naakka menee tänään jälleen isänsä kanssa Jokereiden matsiin - tsemppiä Jokereille siis!

PPS. Sain upean vaalean orkidean syntymäpäivälahjaksi vanhemmiltani.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe