Tubettamisesta

Rva on viime päivinä pohtinut tubettamista. Kesti kauan, ennen kuin rva katsoi ensimmäistäkään tubevideota. Jotenkin en ole kuulunut koskaan niihin, jotka tykkäävät katsella huumori- tai muita videonpätkiä.

Youtube on hyvin pitkään toiminut minulle lähinnä musiikinlähteenä - se on alue, jossa tykkään sivustoa hyödyntää. Ihan viime kuukausina olen katsonut muutamia kanavia, lähinnä lapsiperheisiin tai minimalismiin liittyviä, vähän tarkemmin.

Osa kanavista on ollut jopa ihan kivoja. Olen seurannut esimerkiksi Taina`s lifestyle vlogia, koska siitä puhutaan niin monessa paikassa (10 lasta, erikoinen elämäntapa jne.) sekä muutamia ekologisuutta sekä tavaroiden karsintaa käsitteleviä kanavia.

Minulla on edelleen ongelma videoiden pituudessa. Videot ovat usein 10-20-minuuttisia. Minusta 10 minuuttia on ihan maksimi, 20 minuuttia on ihan tappotylsä aiheesta riippumatta.

Sopivan lyhyitä videioita hyvistä aiheista, esim. puhevideoita jostain itseä kiinnostavista aiheista, on ihan mukava katsella, samoin kuvauksia vloggaajien päivistä, jos niissä on joku juttu, joka poikkeaa hieman tavallisesta.

Mikä sitten olisi kivaa? Ehkäpä olisi hauskaa löytää tubekanava, jossa tubettajalla on useita lemmikkieläimiä, joita kuvataan ja joiden hoidosta tulisi tietoa jokaisessa videossa. Luulen, että viihtyisin sellaisten videoiden parissa.

Kuitenkin, muut viihdekanavat taitavat edelleen viedä voiton. Perushommaani on kirjojen lukeminen. Huomaan heti mielialassani, jos en ole lukenut tarpeeksi. Satuvaje tulee täytettyä, kun luen lapsille.

Taidan katsoa mielummin ammattimaisesti suunniteltuja ja editoituja videoita eli telkkaria... Kuitenkin seuraan myös sosiaalisen median kanavia. Esimerkiksi instagram on tullut päivittäisen käyttöön - tosin siinä tökkii hieman se kuvakeskeisyys - sanottavaakin olisi hyvä olla, ja joskus sitä onkin.

Joka tapauksessa, sanoipa rva mitä tahansa, vloggaaminen on nykyisyyttä ja lähitulevaisuutta. Ehkäpä rva yllättää itsensä ja alkaa kuvata akvaariovlogia ;) Siinäpä vasta olisi kiintoisa vlogi levästä, kalkkikertymistä sekä ravunkuorista (oleellisia tankissa jokainen).

PS. Lapset kyllä hyödyntävät Youtubea oi niin kehittävien leluvideoiden muodossa.

PPS. Kieltäytymisestä ne rva:n muutkin harrastukset ovat lähteneet liikkeelle ;)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys