Kerrossänkyyn

Viikkoon on jälleen mahtunut kaikenlaista. On suoraan sanottua vaikea muistaa, mitä kaikkea olemme tehneet...tärkein muutos tällä viikolla, siis perheeni elämässä, on Touhin siirtyminen pinnasängystä kerrossänkyyn.

Kokeilu alkoi spontaanisti sunnuntai-iltana, ja pitkän sähellyksen jälkeen lapset nukkuivat kuin nukkuivatkin kumpikin omissa sängyissään. Naakka, joka on tähän asti jännittänyt ylhäällä nukkumista, on ilmeisesti päässyt jännityksensä yli ja meni mielellään yläsänkyyn.

Noin kolmen aikaan yöllä Touhi tuli pois ja halusi siirtyä pinnasänkyyn....

Seuraavina öinä Touhi nukkui kuitenkin koko yön hyvin kerrossängyssä. Iltasäätö on järkky , mutta niin se on ollut ennenkin. Totesin että paras strategia on edetä lapset sängyssä-vaiheeseen niin aikaisin, ettei ole itse hiilenä, kun lapset haluavat pois sängystä juomaan, pissalle ja ties minne.

En ole ehkä vielä kunnolla tajunnut, että minulla on, wuhuu, pitkästä aikaa oma makkari! Samalla pohdin, että jokos se Touhin varhaislapsuusvaihe nyt meni? Eikös me juuri kotiuduttu Kättäriltä ja vietetty nimijuhlia...

Jos Touhin viikkoon mahtui edistysaskel, niin eikös koettu myös takaisku. Torstaina olisi ollut Touhin ties kuinka mones kitarisan poisto ja korvien putkitus....no, Touhi alkoi oksentaa ti-ke-yönä (hän oli silloin isällään).

Touhi tokeni keskiviikon aikana, eikä kukaan muu sairastunut. Flunssa, ei pahimmasta päästä, sen sijaan alkoi. Näin ollen leikkaus siirtyi jälleen kerran. Olen alkanut pohtia, pääseekö kukaan tautikierrelapsi koskaan hoitoon, kun leikkaukseen mennessä pitää olla terveenä.

Vielä enemmän pohdin tilannetta torstaina, kun tarhan täti (ei Touhin ryhmän hoitaja) luki lapusta, mitä Touhille on kuulunut:

- vilustuneen oloinen
- nukkui huonosti
- söi huonosti
- oli kiukkuinen
- yski ja astmapiippua on annettu

En voinut olla sanomatta, että kuulostaapa ihan kamalalta :D Pihalla vuorossa ollut hoitaja repesi totaalisesti (minä myös). En olisi kehdannut kommentoida näin pojan omille hoitajille, mutta tällaista arki alati sairaan lapsen kanssa on.

Tilanne on yksi noidankehä. Poika on tautialtis kuin mikä, kun kitarisa turpoaa kurkussa ja korvat ovat tukossa. Pidä siinä sitten lapsi kotona terveeksi asti, kun se ei koskaan tule terveeksi. Leikkaukseen ei pääse kun terveyttä riittää parhaimmillaan leikkausta edeltävään päivään kuten tällä viikolla.

Minäkin olen ollut tällä viikolla semi-flunssainen - olen ollut varmaankin samanlaisessa lievässä flunssassa kuin Touhi. Onneksi nyt alkaa olla jo suhteellisen hyvä olo. Työviikko tuntui monessa kohdassa vähän tahmealta - lieneekö kevätväsymystä kuten kaikilla siellä.

Eilen kokeilin pitkästä aikaa tehdä muutamia joogaliikkeitä. Pohdin, josko aloittaisin sen tyyliset harjoitukset uudestaan. Pariin vuoteen ei yhtään huvittanut - nyt kenties uudelleen.

PS. Aloitin minimalistihaasteen. Tein sen kerran aiemminkin, noin vuosi sitten. Kerron siitä pian lisää.

PPS. Tuli taas uusia kesäsuunnitelmia - kasvien kasvatukseen ja sen sellaiseen liittyen. Kerron siitäkin pian lisää.

PPPS. Jotakin pientä olen laittanut jo kasvamaan - tässä kuvassa on kolme vesimelonin tainta sekä chili. Aika alkutekijöissä ollaan:




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe