Turhasta eroon - minimalismihaaste

Olen jälleen keskellä jokakeväistä karsimisprosessia. Meillä on oikeastaan tavaraa melko hillitysti. Silti, lähinnä lasten kasvun ja muuttuvien tarpeiden keskellä kaikenlaista tavaraa tulee pieneksi ja käyttämättömäksi.

Se valtaa yleensä ensimmäisenä vaatehuoneen lattian. Vaatehuone ei edes ole meillä varsinaisessa käytössään, vaan nimenomaan varastona. Siellä on kuitenkin kausivaatteet, siis takit, housut, haalarit ja kengät. Päivittäistarpeista säilytän siellä vain liinavaatteita.

Jos jotakin pitää nostaa tieltä pois, nostan sen aina vaatehuoneen lattialle...kunnes siellä ei pysty enää kulkemaan. Toisaalta, minulla on siellä myös esim. palautuspullokassi, kartonkikeräys ja lehtikeräys. Oikeastaan ne vievät enemmän lattiatilaa kuin kaikki muu.

Nykyisen kierrrätyskulttuurin aika on kestänyt niin vähän, ettei asuntotuotanto ole ehtinyt mukaan. Tosin, miten oma, 1981 rakennettu kotitaloni olisikaan ehtinyt...silloin riitti sekajäteroskis...en oikeastaan tiedä, mitä silloin kierrätettiin.

Tässä kuussa ryhdyin siis minimalismihaasteeseen! Se on haaste, jossa kuun ensimmäisenä päivänä poistetaan kodin irtaimistosta yksi tavara, sitten kaksi jne... Viimeisenä päivänä pitäisi poistaa 30 tai 31 tavaraa.

Olen osallistunut tähän kerran aiemmin. Silloin pääsin muistaakseni lukuun 24, jonka jälkeen en enää jaksanut. Haasteen voi toteuttaa myös toisinpäin, jolloin aloittaa isommasta luvusta. Näin ollen loppuun jää pienempiä lukuja - voisi toimia.

Miksi sitten en tee asioita omassa tahdissani? Minussa on tietynlaista yhteisöllisyyttä, ja on hauskaa puida asiaa toisten haasteeseen osallistuneiden kanssa :)

Olen tavaroiden hankkijana aika maltillinen. Pohdin usein hankintoja pitkään, esim. minulla ei ole vieläkään päiväpeitettä omaan sänkyyni, vaikka se on ollut hankintalistalla jo vuosia. Olen monta kertaa unohtanut asian, tai sitten ei ole löytynyt sopivaa.

Kaikenlaista pikkutilpehööriä meille tunkee lasten myötä, kuten jokaiseen pikkulapsiperheeseen. Tämän minimalismihaasteen aikana meiltä on poistunut liuta taaperoleluja sekä tuttipullot - kummallekaan ei ole enää käyttöä, Touhi on kasvanut molemmista ohi.

Tulisinko vähemmällä toimeen? No tottavie tulisin. En oikein osaa edes määritellä, mitä tavaraa minulle erityisesti kertyy - varmaan kaikkea tasaisesti. Yritän kuitenkin säännöllisesti kiinnittää huomioni siihen, mitä omistan.

PS. Kun olen karsinut 14 tavaraa, lähden lenkille!

PPS. Tänään menemme porukalla äänestämään - Naakka on erittäin kiinnostunut siitä, miten homma toimii!

PPPS. Lähden 5 päivän jälkeen Pietariin, jee!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe