Millainen poika meillä asuu?

Kirjoitin jo vähän aikaa sitten Naakasta - nyt teen saman Touhista. Touhi oli juuri viime viikolla korvakontrollissa. Siellä mitattiin ja punnittiin. 98 cm ja 17,5 kiloa. Kolme vuotta tulee täyteen loppukesästä.

Poikamme Touhin keskeisimpään harrastuneisuuteen pääsee sisälle, kun kertoo, kuinka matka sairaalalle oli mennyt. Sairaalan pihassa hän kysyi pettuneenä: "Missä on paloauto?"

Edellisessä kontrollissa sairaalaan oli tullut palohälytys. Sairaala oli evakuoitu ja pihalla oli paloautoja. Kyseessä oli pieni sähköjohtopalo sairaalan kellarissa.

Touhista koko tilanne oli supercool - hän on suuri palomiesfani. Poliisit ja ambulanssit tulevat seuraavana. Kyläpaikassa oli kissa kirjahyllyn päällä - Touhi intoili: "Kohta täytyy, kohta täytyy hälyttää palokunta apuun..."

Touhin tarhavuosi on mennyt hyvin. Hän on siirtynyt kesken vuotta pienten ryhmästä isompien ryhmään, ja hyvin on kuulemma sujunut. Poika on omapäinen mutta yleensä innostunut kaikesta, mitä tehdään.

Palomiesjuttujen lisäksi hän on kokki: jos löhtyy pienikin kuralätäkkö, niin ei kun kokkaamaan!

Tämän vuoden aikana Touhi on kiinnostunut kirjoista. Hän jaksaa kuunnella melko pitkäänkin kirjoja, vaikka Naakalle luetut Mauri kunnaksen Suomen historia - tyyppiset teokset eivät todellakaan vielä nappaa. Kirjat, joissa käydään lääkärissä tai neuvolassa ovat huippuja.

Touhi leikkii sujuvasti legoukkeleilla, keittiöleluilla ja välillä myös nukeilla. Autot paloautoja lukuun ottamatta ovat nyt vähän sivussa.

Touhi tykkää kaikesta fyysisestä, erityisesti, jos siihen liittyy hassuttelua. Hän nauraa hekottaa, kun painitaan. Miekkailu pehmomiekoilla on upeaa. Hän on myös kiinnostumaisillaan pallopeleistä.

Autossa matkustaminen on Touhin mielestä upeaa - hän jaksaa (toisin kuin isosisko) istua tuntikausia autossa ja katsella, josko tulisi hälytysajoneuvo vastaan.

Mistä Touhi ei tykkää? Touhi ei tykkää istua rattaissa - ei ole koskaan tykännyt. Hän jännittää uusia aikuisia, lapsia ei yhtään. Touhi ei tykkää tukanpesusta. Rikkaimurissa on kamala ääni. Hän ei tykkää riisistä.

Kaiken kaikkiaan pieni öykkäröijämme on aivan ihastuttava poika! Olen iloinen että Touhi toi poikajutut ensimmäistä kertaa perheeseeni (minulla ei ole veljiä). Elä täysillä ja anna mennä, Touhi <3


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe