Ekotekoja - jälleen vaatteet

Kävimme eilen Naakan kanssa H & M -ketjun liikkeessä.  Olimme kaupassa porukalla, oikeastaan exä etsi farkkushortseja, joita ei löytänyt. Minä bongasin Naakalle juhlakengät (ei ole nyt sopivia, olemme juhlineet viime ajat ilman kenkiä ihan onnistuneesti.

Naakka ilmoitti, että haluaa Batman-Teräsmies-kääntöpaidan. Jätin kengät hyllyyn ja riensin kertomaan Naakalle suru-uutisen: "Naakka, sinulla on 15 t-paitaa täksi kesäksi, en osta sinulle nyt uusia paitoja",

Yllätyksekseni Naakka ei hermostunut ollenkaan, ja minulle tuli jopa tunne, että olisi pitänyt ostaa se pojille suunnattu paita (tykkään itse, kun Naakan vaatemaku on niin monipuolinen). Kävelimme liikkeestä ulos ilman kenkiä (Naakka ei pitänyt niitä tarpeellisina) ja ilman t-paitaa.

Kuitenkin, jos jotakin tiettyä vaatekappaletta on paljon, en hanki uusia vaatteita vain huvin vuoksi. Metsästän ylipäätänsä lapsille jo seuraavia vaatekokoja, Naakalle 122-128 ja Touhille 110. 

Ympäristökysymys on vaatteiden osalta muuttumassa minulle yhä tärkeämmäksi. Kirppikseltä voin hankkia mitä vaan, jos se on hyväkuntoista. Uusien vaatteiden kohdalla pyrin hiljalleen suuntaaman hankintoja Suomessa tai lähialueilla valmistettujen vaatteiden suuntaan. 

En todellakaan ole sataprosenttinen - juuri eilen hankin itselleni halpaketjun mustat caprileggingsit. Niitä nyt vain on vielä helpompi hankkia siten. Täyspitkät leggingsit voisin jo hankkia lähellä valmistettuina - Suomen oloissa käyttöaika on shortsimallisia pidempi.

Sen sijaan lapsen juhlakengät hankin halpaketjusta, jos hankin ollenkaan. Toki, jos joku suomalainen valmistaja tulisi tyrkylle, harkitsisin asiaa :) 

Onko se sitten kalliimpaa? No usein toki on. Kuitenkin, hankin Neulomo-merkkisen t-paidan eilen Prismasta. Vaatteet suunnitellaan Suomessa ja ommellaan tässä maassa tai Virossa. 

Tämäntyyppisen t-paidan hinta uutena voisi olla Bangladeshissa ommeltuna halvempi - nyt se maksoi 34 euroa. Mielestäni vuosia kestävästä vaatekappaleesta, jonka tekijöiden työolot ovat oletettavasti hyvät, voi maksaa kyseisen summan.

Neulomo-vaatteita en ole ennen hankkinut - niissä on ollut makuuni liian mummomaiset kuosit - nyt tuli mielestäni vähän iättömämpi kangas ja koska keltainen väri miellyttää minua melkein aina, ostin sen.



PS. Alennusmyynneistä & outleteista löytyy usein oikein hyviä, muualla kuin halpatuotantomaissa tehtyjä vaatteita.

PPS. Kirppari on ihan mainio paikka lastenvaatteiden löytämiseen - tosin se vaatii hieman enemmän työtä kuin kaupasta etsiminen.

PPPS. Suomessa tuotettujen vaatteiden verkkokauppatarjonta on sekin tosi tyttöpainotteinen - poikiin saisi panostaa hieman enemmän.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys