Uudet perheenjäsenet!

Koska meillä on todella alkanut olla tylsää viime aikoina, päätin viimeinkin toteuttaa ideani uusista lemmkkieläimistä! Tämän pohdinnan perusteella meille muutti toissapäivänä kolme pientä sauvasirkkaa. 

Pidempään blogiani seuranneet tietävät, että tykkään eläimistä ja kasveista ja haaveilen säännöllisesti jostakin uudesta perheenjäsenestä. Elämäntilanne ei suo aikaa ja voimia kovin paljon hoitoa vaativille lemmikeille, mutta hyönteiset, tarkemmin sauvasirkat eivät vaadi kovinkaan suurta työpanosta.

Kannoin 30-litraisen terraarion sauvasirkkoineen meille kotiin kestokassissa. Sitä ennen olin eläinkaupassa katsellut, kun myyjät pyydystävät viisi pikkuista terraariosta pois - en sentään halunnut kahdeksaa sauvasirkkaa näin alkuun.

Sauvasirkka on varsin rauhallinen eläin. Se on yöaktiivinen, mikä tarkoittaa näemmä paikasta A paikkaan B siirtymistä. Siellä paikassa B se sitten viettää loppupäivänsä tekeytyen puunoksaksi, ja puukepeiltä ne toden totta näyttävät.

Hoidoksi riittää terran putsaus (kakat ja pissat pois) ja halutessa lasien puhdistus aina välillä. Päivittäin terraan sumutetaan vettä, jotta sirkat saavat juodakseen. Ne syövät kaikenlaisia myrkyttömiä kasvien lehtiä, mutta myös esimerkisi kurkkua.

Hankkimiskustannusten lisäksi sauvasirkka ei kesäaikaan maksa käytännössä mitään. Ne voivat lisääntyä jopa itsensä kanssa, joten jos havaitsemme munia, ne täytyy hävittää pakastamalla. Muussa tapauksessa ryhdymme sauvasirkkafarmiksi.

Hankin sauvasirkat yhtenä päivänä yllätyksenä Naakalle ja Touhille. He ilahtuivat uusista lemmikeistä melkoisesti, ja varsinkin Naakka tarkkailee niitä nyt säännöllisesti. Näiden lemmikkien hoitoon voivat myös pienet lapset osallistua, kunhan eivät ihan pyydystämään rupea.

Haimme terraan ulkoa keppejä, joilla Herman, Sirkka ja Viili (joo, jälkimmäinen nimi oli lasten keksimä) voivat oleskella. Aluksi ne kököttivät kaikki katossa, mutta nyt jokainen on jo siirtynyt oksille.

Kun näitä katselee, ei kiireinen arki muistu mieleen. He vaikuttavat olevan varsin meditatiivisia lemmikkejä. Ai niin, lämmitystä ja valaistusta ei myöskään tarvita, laitamme vain jalkalamppuun valon, kun tarkkailemme heitä. 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu