lauantai 2. lokakuuta 2021

Sisustamattomuus ja uusi gerbiiliasumus

En ole koskaan ollut kovin kiinnostunut kodin sisustuksesta. Toki on mukavaa, jos on toimivaa, ja joskus jotakin uutta ja nättiä. Kuitenkaan, viimeisen päälle sisustetut huonekokonaisuudet tuovat ennemminkin mieleen kaupan näyteikkunan kuin varsinaisen kodin - tosin niitä on mukavaa välillä katsella.

Olen kotona päätynyt käytännön ratkaisuun, jossa lapset saavat viedä leikkinsä joka huoneeseen. Ne siivotaan pois viimeistään sitten, kun imuroidaan ja pestään lattioita. Välillä leikit ympäriinsä ärsyttävät, mutta kymmenen vuoden päästä luultavasti ikävöin niitä.

Kotona tykkään sen sijaan hoitaa lemmikkieläimiä (no, joskus siivoukset jne. stressaavat, varsinkin, jos on kiire) ja huonekasveja. En ole ekspertti siinäkään, jotkut menestyvät, jotkut taas eivät. Talven pimeys on hankalaa vähän kaikelle elävälle.

Meillä oli kova työ pari päivää sitten, kun kotiimme saapui uusi terraario. Se piti tilata erikseen, ja malli on sen verran hankala, että onneksi naapuri tuli auttamaan. 

Terraarioon muuttaa lähiaikoina kaksi tai kolme gerbiiliä :) Naakka on iässä, jossa kaikenlaiset eläimet ovat paras asia maailmassa. Järkeni sanoo, ettei minun kannata ottaa enää yhtään lisää huolehdittavaa, mutta olenkin tehnyt päätöksen intuitioni pohjalta.

Olen siis kaiken muun ohella tutustunut gerbiilien hoitoon. Olin itse lapsena eläinfani, ja gerbiilien kohdalla meni raja, siis lapsuudenperheessäni. Meillä oli jo aikamoinen eläintarha, mutta eihän se tietenkään siltä tuntunut.

Joka tapauksessa, nyt tiedonhankinta alkaa olla siinä vaiheessa, että asian voi pikapuoliin toteuttaa käytännössä. Lapset saavat "omat" gerbiilit, ja minulla on vastuu. Lapset saavat valita lemmikkien nimet, mutta nuoremmalleni olen painottanut, ettei esimerkiksi "pippeli" käy nimeksi :D 

Olen tietenkin asiasta innoissani itsekin - gerbiilien touhujen seuraaminen näyttää hauskalta, eikä hoito ole yhtä intensiivistä kuten esimerkiksi koiran, jota on pyydetty perheeseemme useasti. Ehkä vielä joskus on senkin aika.

PS. Vaikka en sinänsä sisusta, erilaisten asioiden uusiminen tulee ohjelmaan säännöllisesti. Kylpyhuoneen lavuaarista ja wc-pöntön kannesta (kumpikin aikansa eläneitä, edellinen puoliksi irti seinästä) tein ilmoituksen huoltoyhtiöön, toivottavasti siellä reagoidaan.

PPS. Kalat ja sauvasirkat eivät ainakaan toistaiseksi poistu kodistamme - katsotaan sitten, millaisia muutoksia eläinlaumaamme joskus tulevaisuudessa tulee.

PPPS. Liikkuminen, siis minun, on ollut viime päivinä lähes mahdotonta, on pitänyt lukea niin paljon, eikä lapsia ole voinut jättää illalla keskenään. Ajattelin nyt viikonloppuna tehdä asiaan muutoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Monia etuja, kun osaa vain hakea

Moni asia menee huonompaan suuntaan ...ei onneksi kaikki mahdollinen. Aloitan piakkoin terapiassa käymisen. Vanha tuttuni ahdistuneisuushäir...