lauantai 27. elokuuta 2022

6-vuotias rämäpää ja Legoland

Meillä ei ole ollut Touhin, 6v, kanssa oikein minkäänlaisia ongelmia tähän mennessä. Toki on ollut normaaleita kiukutteluita, mutta ei mitään kummallisempaa. Itse asiassa meillä ei ole varsinaisia ongelmia vieläkään - ilmeisesti vain uusi kehitysvaihe.

Tässä eräänä päivänä T. oli ajanut kaverinsa kanssa rallia uusilla nukenrattailla päiväkodissa. Ne olivat melkein menneet rikki (voin oikein helposto kuvitella, mitä 6-vuotiaat pojat tekevät nukenrattailla). Touhin kanssa käytiin asiaa läpi sekä päiväkodissa että kotona. 

Toisena päivänä hoitajat olivat joutuneet keskeyttämään sotaleikin, koska se karkasi täysin käsistä. Tämänkin voin kuvitella oikein hyvin :D Taas kävimme asiaa läpi - tässä kohtaa kävi kyllä ilmi, ettei Touhi ollut "päätekijänä" jutussa. Otan luonnollisesti siitä kunnian itselleni.

Sotajutut kiinnostavat Touhia tällä hetkellä. Ennen kuin alan maalata eskarilaisestani kuvan militaristina, yritän muistaa, että sekin on vaihe - taisteluleikkejä leikittiin varmasti jo kivikaudella. Me emme sinänsä ole sen kummallisempia kuin ihmiset tuhansia vuosia sitten.

Touhi on myös selvästi pohtinut realismin ja leikin eroa. Taannoin hän halusi kovasti sotilaaksi. Kun hän mietti asiaa vielä hetken, hän totesi, että sodassa voi oikeasti kuolla - hänpä ryhtyykin maanviljelijäksi ja alkaa kasvattaa kauraa.

Ehkäpä Touhi on ihan normaali kuusivuotias. Hän kokeilee ja erehtyy, ja päätyy lopulta sinne minne pitääkin. Hänellä on vähän riehumisvaihe päällä, se siitä.

Kesämatkakuvia riittää vielä...vierailimme Legolandissa. Me kaikki, mutta erityisesti Touhi, olisimme voineet viettää koko päivän pelkkää minimaata katsellen. Miniatyyrirakennuksia oli aivan valtavasti, ja moni laiva ja auto liikkui ihan oikeasti.

Loppuosa Legolandia oli enemmänkin tavallista huvipuistoa, toki legokuosilla varustettuna. Sekin mentiin toki läpi, ja mukavaa oli. Kaikki olivat hemmetin väsyneitä päivän jälkeen ;) 

Miniatyyrimaan lisäksi suosikkimme oli kuitenkin Billundin kaupungissa oleva Lego house, jossa sai itse rakentaa legoista todella paljon. Digiä oli siellä yhdistetty legoihin hyvällä maulla, ja olisimme viihtyneet siellä vieläkin pidempään. Legomuseo piti kiertää kiireellä, koska emme tajunneet, että paikka menee niin aikaisin kiinni.

Miinus Legoland-kokemuksessa oli oikeastaan, että myös huvipuisto meni klo 18 kiinni. Onko tuo sitten yleinen tapa Tanskassa, mutta varsinkin huvipuistopäivänä tuli hieman kiireen tuntu, kun alueella oli niin paljon nähtävää ja läpikäytävää.

PS. Touhi ei ilmeisesti ole sen enempää sotahullu kuin ylivilkaskaan - hän on vain ikäisensä poikalapsi. Toki joinakin hetkenä toivon paluuta aikaan, jolloin lasten kuului ehkä vähän näkyä mutta ei lainkaan kuulua ;) 

PPS. Luulen että sotaleikkivaihe menee ohi omalla painollaan. Ensi kesänä voimme vähän katsella ilmakivääriä mökillä ja ehkä ammuskella tölkkejä nurin.

PPPS. Tulee muuten paljon halvemmaksi lentää Billundiin kuin mennä maata pitkin. Tanskan isot sillat saarien välillä ovat tuhottoman kalliita - näköalat ovat tosin hienoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikonlopun villityksiä tai ei sittenkään

Kesä- ja loma-aikaan meillä on oikeastaan aika aktiivista. Olemme tehneet varsin pitkiä matkoja ja käyneet paljon erilaisissa paikoissa. Pa...