sunnuntai 7. elokuuta 2022

Sukusynttärit ja "Rhine Falls"

Eilen saimme viettää lähisuvun kanssa Touhin 6-vuotissynttäreitä! Se on meille hyvin merkityksellistä, kun Touhi tosiaan sai lähisuvun paikalle viimeksi 1-vuotissynttäreillään. Onneksi terveyttä ja hieman väistynyttä korona-aikaa riitti nyt.

Paikalla oli osa isovanhemmista, isotäti, täti ja serkkupoika. Tarjosimme aikalailla puolivalmista ja vain uunilämmityksen vaativaa - ainakaan minulla ei riitä työviikon jälkeen rahkeet leipomiseen enkä sitä paitsi siitä niin kamalasti pidä. Meillä oli pöydässä satokauden marjoja - herukoita, mansikoita, kirsikoita ja lisäksi herneitä. 

T. suhtautui synttäreihinsä hyvällä mielellä - onnittelulaulua ei tosin saanut laulaa. T. saanee vielä kaverisynttärit vähän myöhemmin syksyllä - nyt moni kavereista on vielä kesälomareissuilla. Päiväkodissa Touhia juhlittiin perjantaina.

Synttäriviikon kunniaksi Touhi käväisi opettelemassa pyörällä ajon taidon. Käytännössä käväisi, sillä hänelle ei tarvinnut kuin näyttää, miten homma toimii. Meillä on kodin vieressä kiva aukio, jossa lapset pyöräilevät ja potkulautailevat. Se on hyvä paikka harjoitteluun.

Touhi on nyt todella innostunut pyöräilystä. Hän haluaa pyöräillä joka päivä, mikä onkin hyvä juttu. Naakan pyörä ei ole ihan kunnossa, siihen pitää vaihtaa uusi sisäkumi. Kun sekin on kunnossa, lapset pääsevät pyörällä ainakin puutarhapalstalle.

Lopuksi, matkallamme käväisimme päiväseltään Sveitsissä. Näimme alpit vilaukselta (hyvin kaukaa). Ex-tempore-pysähdyksen teimme Schaffhausenin kaupungin lähistöllä olevilla putouksilla. Rein on älyttömän kaunis joki, jonka vesi on ainakin Sveitsin puolella turkoosin väristä.  

Alueelle piti maksaa pääsylipun hinta, jolla pääsi katsomaan putouksia ja näköalahissillä takaisin ylös. Vettä roiskui hieman aika korkeallekin, mikä oli meistä vain hauskaa kuumana kesäpäivänä.  

Sveitsistä jäi tunne, että siellä olisi upeaa kierrellä pidempäänkin. Meidän matka olisi kuitenkin tullut liian pitkäksi, mikäli oltaisiin ajettu yhtään lähemmäs Alppeja. 

Miinuspuoli Sveitsissä on, että se on kallis maa. Esimerkiksi puhelimen ja netin käyttöä rajoitimme oleskelumme aikana, koska EU-alueen alennukset eivät meidän liittymissä päteneet Sveitsin puolella. Tankkaus suoritettiin myös muualla. 

PS. Meistä oli erityisen mukavaa saada "Juniori" -serkkupoika ensimmäistä kertaa meille kylään. Naakka ja Touhi tykkäsivät leikitttää häntä T:n lahjaleluilla (venyviä - ei onnistu enää, kun Juniori oppii kunnolla laittamaan ne suuhun)

PPS. Vähän harmittaa, kun kroppani ei oikein tykkää pyöräilystä. Toisaalta en myöskään fanita pyöräilyä Helsingissä (se autojen seassa meneminen on pelottavaa). 

PPPS. Oikeasti jäi tunne, että Alpit olisi mukavaa nähdä läheltä. Olen kyllä nähnyt ne yläpuolelta joskus vuonna 2009, kun kävimme Italiassa lentokoneella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikonlopun villityksiä tai ei sittenkään

Kesä- ja loma-aikaan meillä on oikeastaan aika aktiivista. Olemme tehneet varsin pitkiä matkoja ja käyneet paljon erilaisissa paikoissa. Pa...