lauantai 14. tammikuuta 2023

Durian ja gerbiilien välirikko

Naakan kummitäti ja minun hyvä ystäväni oli meillä  kylässä. Emme olleet nähneet toisiamme kuukausiin. Näkemiset ovat aina koko perheelle mukavia, varsinkin Naakka odottaa näkevänsä kummitätinsä.

Kummitäti on työnsä puolesta matkustellut paljon kaukoidässä, viime aikoina erityisen paljon Thaimaassa. Minä taas en ole käynyt siellä koskaan. Kun kyseessä eivät ole rantalomamatkat, matkakertomukset ovat erityisen mielenkiintoisia.

Me saamme myös ajoittain matkoilta maistettavaksi kaikenlaista mielenkiintoista. Tällä kertaa vuorossa oli Durian-hedelmästä tehdyt karkit. Kummitätikään ei tiennyt, miltä juuri tämä karkki maistuu. Sehän ei maistunut ensin miltään, mutta lopuksi erikoiselle...tai varsin kauhealle :D

Durian ja siitä tehdyt valmisteet ovat suosittuja Thaimaassa. Hieman ylikypsä durian haisee kuitenkin todella pahalta, eli hedelmää tulisi syödä heti tuoreeltaan. Joissakin paikoissa durianin tuominen esimerkiksi julkiseen kulkuvälineeseen on hajun takia kielletty.

Viikon tapahtuma meillä on ollut gerbiilien välirikko. Sahpan alkoi ajaa takaa ja purra Albia, Puolukka ei ollut osallisena välirikossa. Tilanne meni niin pahaksi, että Albi loukkaantui - emme aluksi olleet ihan varmoja, jääkö se henkiin.

Haavat ovat kuitenkin rupeutuneet ja Albi on toistaiseksi virkeä. Nyt hän saa lepäillä terraarion toisella puolella ja toiset kaverukset ovat toisella puolella. Voi olla, ettei Albia ja Sahpania voi enää yhdistää - aika näyttää.

Minä vietin torstaina täyden työpäivän jälkeen hikisiä tunteja barrikadin rakentamisessa terraarion keskelle. Nykyinen ratkaisu ei ole lopullinen - kaksi isojen säilytyslaatikkojen muovikantta - mutta se toimii toistaiseksi.

Gerbiilien sielunelämä on ajoittain tällaista. Sahpan ja Albi ovat eläneet yhdessä koko elämänsä, yli vuoden ajan. Nyt tilanne heidän välilään on huono. 

Naakka-raukka on murehtinut gerbiilien tilannetta. Hänestä on myös ollut suuri apu havainnoinnissa. Harmi vain, että havainnointia edellyttävät tilanteet ovat olleet pääosin öisiä. Toissayönä Sahpan yritti kaikin voimin tunkeutua Albin puolelle kello kolme aamuyöllä. Tuloksena oli lisää tilkitsemistä.

Niin, ja väsynyt Naakka. Hän ei ollut saanut enää unta taiston jälkeen, ja perjantainen koulupäivä meni onneksi hyvin. Eilen illalla Naakka meni oikein väsyneenä nukkumaan ja nukkui täyden yön. Kaikki hyvin.

PS. Naakalle kummitädin erikoiset karkkituliaiset ovat aarteita - hän on näemmä katsellut Youtubesta karkkienmaisteluvideoita.

PPS. Lemmikkieläinten kanssa eläminen on todellakin elämäntapa - eteen voi tulla minkälaisia tilanteita vain. Onneksi terraario on iso ja jakaminen on mahdollista.

PPPS. Toivon todella, että Albi paranee - olisi mukavaa että hänen elämänsä jatkuisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Monia etuja, kun osaa vain hakea

Moni asia menee huonompaan suuntaan ...ei onneksi kaikki mahdollinen. Aloitan piakkoin terapiassa käymisen. Vanha tuttuni ahdistuneisuushäir...