lauantai 21. tammikuuta 2023

Gerbiilipäivitys, kaatuminen ja vauvaserkku

 Gerbiilit erillään - järjestys on mennyt meillä ihan rauhallisesti. Muutaman yhdistämisyrityksen jälkeen olen todennut, että Albia ja Sahpania ei voi laittaa enää yhteen, Sahpan on edelleenkin todella aggressiivinen Albia kohtaan.

Väliviritelmä (kaksi muovilaatikon kantta) on toiminut terrassa tähän asti suhteellisen hyvin, mutta se ei ole ikuinen, koska erityisesti Sahpan tykkää nakerrella kaikenlaista. Sahpanilla on myös erittäin voimakas tahto kulkea puolelta toiselle. Kunnollisen väliverkon tilaus on työn alla.

Puolukka, tarinan "ulkopuolinen", on nyt muutaman päivän välein vaihtanut puolta terraariossa, jotta kukaan ei joudu olemaan pitkään yksin. Albin haavat alkavat onneksi parantua, ja neidon olemus on muuttunut pirteämmäksi.

Sain tällä viikolla töihin puhelun, että Touhi on kaatunut ja satuttanut silmäkulmansa liukumäessä. Silmä oli kuulemma valonarka, ja olisi hyvä käyttää lääkärissä. Touhin isä kerkesi reagoimaan asiaan ja silmän todettiin onneksi olevan kunnossa.

Touhin kanssa ei ole paljon loukkaantumisia ollut viime keväänä tikattua leukaa lukuun ottamatta. Onneksi tämäkin loukkaantuminen jäi oikein lieväksi. Naakallekaan ei ole toistaiseksi sattunut juurikaan tapahturmia.

Minä itse meinasin kyllä vetää yhtenä aamuna lipat työmatkalla tietä ylittäessäni. Koska lämpötila oli selvästi plussalla, en huomioinut. että asfaltin päällä voisi olla mustaa jäätä.  No, sain tasapainoni onneksi koottua ajoissa. Tänä talvena ei koskaan voi tietää, mitä on edessä.

Tänä viikonloppuna meillä on edessä kyläreissu mieluisaan paikkaan - lasten mummolaan. Odotamme kaikki näitä reissuja - edellisestä onkin kulunut lähes kuukausi. Minustakin on hauska käydä lapsuudenkodissa.

Näemme reissulla myös lasten vauvaserkun. Muutama kuukausi vielä, niin vauva on muuttunut taaperoksi. Aika kuluu uskomattoman nopeasti. On ihanaa nähdä hänen kasvuaan ja seurata, millainen persoona hänestä kehittyy.

Vauvaserkku saa myös tällä reissulla meiltä erilaisia taaperotarvikkeita lähitulevaisuutta varten. Minulle tämä on huojentavaa siinä mielessä, että saan kaappeja edes vähän tyhjemmäksi. On myös mukavaa nähdä, kun tavarat tulevat käyttöön.

PS. Risujen nakertelu on edelleen gerbiilien lempipuuhaa. He saavat oksat silpuksi oikein nopeasti. Yläkuvassa Albi itsekseen, alakuvassa seuraan on liittynyt Puolukka.

PPS. Uuden lastensairaalan päivystys on meille oikein tuttu paikka. Akuuttiin tilanteeseen Pikkujätti on osoittautunut helpommaksi. Naakalla oli pienenä vakuutus, mutta Touhin syntyessä totesimme maksamisen liian kalliiksi kahdelle lapselle. Julkinen on pelittänyt ihan hyvin - sitäpaitsi adrenaliinia, jota Touhi tarvitsi usein kun hengitysputket menivät tukkoon, oli kuitenkin saatavilla vain sairaalan päivystyksessä. 

PPPS. Meiltä lähteviä tavaroita ovat ainakin työntökärry ja potta. Katsotaan, mitä muuta voisin pakata mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Monia etuja, kun osaa vain hakea

Moni asia menee huonompaan suuntaan ...ei onneksi kaikki mahdollinen. Aloitan piakkoin terapiassa käymisen. Vanha tuttuni ahdistuneisuushäir...